Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische, eetbare planten populair in de lente

Het sleutelwoord in tuinieren is deze dagen "biologisch." 

John Shenk is de algemeen directeur bij Anderson's Garden Center in Newport News en heeft de verkoop van biologische producten, van bemesting tot bestrijdingsmiddelen, de laatste jaren met wel 50% zien stijgen. Deze biologische producten zorgen ervoor dat lokale tuiniers voordeel hebben van een gezondere bodem en gezondere planten. "Het is geweldig,' zegt Shenk. En hij heeft gelijk. Hij en Kendahl Huber, een groenexpert uit Anderson, hebben onlangs gesproken over de verschillende trends die ze zien bij lokale tuiniers. De eerste, en misschien wel meest belangrijke, is de trend van eetbare planten. Maar om een mooie tuin te krijgen, die gevuld is met fruitbomen, kruiden of groenten moet er hard gewerkt worden. 

Het begint met de aarde. Aarde die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium is essentieel om voldoende voedingsstoffen en water aan de planten te kunnen leveren, vooral groenten en fruit. Daarnaast zijn er ook behoorlijke hoeveelheden calcium, ijzer en magnesium nodig. Het voorkomen van plagen en ziekten zijn ook constante aandachtspunten. Gelukkig is tegenwoordig een groot assortiment van biologische producten beschikbaar die bij deze problemen gebruikt kunnen worden. 

Huber legt uit dat de nieuwste trend tropische planten zijn. Palmbomen, bananenbomen, lelies - deze zijn de laatste jaren allemaal enorm populair geworden, omdat tuiniers een "groot statement willen maken met een luxe zuidelijk uiterlijk," zo zegt Hubert. Als het cultiveren van een tuin toch teveel werk is, is het tuinieren in een container een goede tweede optie. In een container kunnen veel verschillende planten geteeld worden en zijn bovendien geschikt voor bijna alle seizoenen. Zelfs absolute beginners kunnen een statement maken met de aankoop van een pot, wat potgrond en een variĆ«teit aan zaden. 

Bron: Daily Press
Publicatiedatum: