Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel biologisch tijdens festivals deze zomer

Amsterdam Open Air (2 juni t/m 3 juni 2018)

Amsterdam Open Air draait volledig op duurzame energie via mobiele accu’s van Green Battery. Bij de opbouw van het festival worden materialen van voorgaande jaren gebruikt. Al het eten is 100% biologisch en het afval wordt gescheiden. Het gft-afval wordt gebruikt als compost bij Boerderij Langerlust. Daarnaast wordt iedereen gestimuleerd om zo weinig mogelijk afval te produceren. Er is een flyer- en sampleverbod en papieren festivalkaartjes zijn niet nodig, je kunt namelijk gewoon een barcode op je telefoon laten scannen. Festivalgangers die met de trein naar het festival reizen, worden beloond met korting op hun treinticket.

Welcome To The Future (21 juli 2018)

In hetzelfde weekend vindt het festival Welcome To The Future plaats in recreatiegebied Het Twiske, dicht bij Amsterdam. Al het eten dat hier geserveerd wordt, is 100% biologisch. Het festival draait volledig op groene stroom, afval wordt gerecycled en het festival streeft een leave-no-trace-filosofie na. Voor house en techno ben je bij dit festival aan het juiste adres.

Mysteryland (24 augustus t/m 26 augustus 2018)

Mysteryland is een van de grootste festivals in Nederland. Het eten is er biologisch, er wordt voornamelijk groene stroom gebruikt en bezoekers kunnen hun afval scheiden. Daarnaast krijgen festivalbezoekers de mogelijkheid om ter compensatie voor het vervoer een boom te planten via het programma Trees for Traffic. Mysteryland heeft al diverse awards gewonnen voor duurzaamheid.


Into The Great Wide Open (30 augustus t/m 2 september 2018)
Sluit de zomer af met het duurzame festival Into The Great Wide Open op Vlieland. Om het afval te beperken, wordt hier gedronken uit ‘hard-cups’ in plaats van wegwerpbekers. Het festivalmateriaal wordt met zeilboten duurzaam naar het eiland vervoerd en het afvalwater wordt hergebruikt en er wordt voornamelijk groene stroom gebruikt.

Lees hier het volledige artikel.

Bron: Party Scene
Publicatiedatum: