Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioland Zuid-Tirol en Bio*Beef verenigen zich

Het biologische kwaliteitsvleesmerk Bio*Beef uit Zuid-Tirol en de Bioland-vereniging Zuid-Tirol hebben zich verenigd. Daarmee is een belangrijke stap gezet op het gebied van regionale vleesverkoop en productie volgens de hoogste bio-criteria.

Tijdens de ledenvergadering van 6 april 2018 besloten de 21 leden van de Bioregio-coöperatie zich aan te sluiten bij Bioland, de grootste biologische landbouwersvereniging van Zuid-Tirol. De coöperatie verkoopt onder het merk Bio*Beef. Dit merk werd 13 jaar geleden opgericht om een gezamenlijke directe verkoop van jong rundvlees uit regionale bedrijven te organiseren. Moederkoehouders tussen Regglberg en Hochpustertal runnen hun bedrijven reeds consequent volgens de richtlijnen van de biologische productie. Samen verkopen zij circa 120 jonge runderen per jaar.

Het dierenwelzijn en het diervriendelijk houden en voeren zijn de hoogste prioriteit bij Bio*Beef. Er wordt grote waarde aan gehecht dat een bedrijf slecht zoveel runderen houdt als er in een jaar met het zelf geproduceerde voer gevoerd kunnen worden. Dat er in Zuid-Tirol veel vraag is naar biologisch vlees, bewijst de grote belangstelling van de inmiddels circa500 privéhuishoudens die beleverd worden. Maar ook overheidsinstellingen en gastronomische dienstverleners behoren tot de vaste klanten.

Bio*Beefvoorzitter Paul Profanter is blij met de beslissing: "We zetten momenteel een grote stap in de richting van verdere ontwikkeling van onze coöperatie. Daar past Bioland als strategische partner heel goed bij." Bioland vicevoorzitter Walter Steger voegt eraan toe: "Wij en Bio*Beef kunnen hierbij van elkaar profiteren met betrekking tot de kwaliteit in de productie en de afzet. We verheugen ons op de samenwerking."

Prof. Matthias Gauly van de vrije universiteit Bozen, instituut voor agrarische wetenschappen, feliciteerde beide organisaties. Met de 21 nieuwe leden van Bioregio/Bio*Beef vertegenwoordigd Bioland Zuid-Tirol momenteel circa 680 bio-bedrijven.

Bron: Sued Tirol News

Publicatiedatum: