Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Westervelt, specialist biologische varkenshouderij (Reudink):

"Varkens voeren op maat leidt tot beter resultaat"

Veel gezonde kwaliteitsbiggen, werkgemak in de stal en een hoge voerwinst zijn veelgehoorde wensen onder biologische varkenshouders. Door varkens op maat te voeren, zijn 25,0 gespeende biggen/zeug/jaar of meer haalbaar. André Westervelt, specialist biologische varkenshouderij bij Reudink, legt uit hoe hij dit met zijn klanten realiseert:

"Een goed advies begint met waarnemen in de stal", steekt André van wal. "Door het gedrag van de varkens te observeren, de voer- en wateropname te beoordelen en de huisvesting en gezondheid van de dieren te bekijken, kun je beter analyseren wat goed gaat en wat beter kan." André heeft jarenlange ervaring in de begeleiding van varkenshouders. "We werken daarbij intensief samen met dierenartsen, fokkerijorganisaties en afnemers van varkens", vertelt hij. "Na het stalbezoek en het analyseren van de technische cijfers bespreek ik aan de keukentafel het rantsoen. Dat kan een rantsoen zijn met complete mengvoeders, maar ook met enkelvoudige grondstoffen of zelfs bijproducten. Door elke diersoort te voeren naar behoefte en het voerschema bij te stellen naar de omstandigheden, realiseren onze klanten een gemiddelde productie van meer dan 25,0 gespeende biggen/zeug/jaar."

Onderstaande grafiek laat de stijging sinds 2012 zien. En de resultaten zitten nog steeds in de lift. "Een op maat gemaakt plan van aanpak werkt motiverend en zorgt ervoor dat het lekker loopt in de stal", is de overtuiging van de specialist.



Voor meer informatie: www.reudink-bio.eu
Publicatiedatum: