Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ierland: Biologische vleessector vraagt om meer overheidssteun

De inspanningen om de markt voor Iers biologisch rund en lam te verbeteren, moeten verdubbeld worden. Dit zei de voorzitter van de nieuwe Organic Sector Strategy Group (ICSA), Fergal Byrne tijdens de openingsplechtigheid van de nieuwe groep. Hij vraagt om een extra focus op het vinden van nieuwe markten voor biologische versproducten. 

"De vleesindustrie en Bord Bia (Ierse voedingsraad) moeten nauwer gaan samenwerken. Dit moet een prioriteit zijn als we het volle potentieel van de biologische sector willen benutten en meer willen worden dan een niche markt," zei hij. 

Byrne zei dat biologische producten, die worden verkocht als conventionele producten een probleem blijven in Ierland, ondanks de groeiende vraag naar biologische versproducten in heel Europa. The Organic Trust vroeg ook om de heropening van het Organic teeltstelsel voor nieuwe toetreders. De organisatie liet weten dat Ierland zijn voordeel moet doen met de positieve houding van mensen tegenover dit stelsel.

Bord Bia benadrukte de verschillende initiatieven, die het heeft ontwikkeld om mensen bewust te maken van biologisch rund- en lamsvlees. De organisatie liet weten dat het in Zweden, Nederland, het VK en Denemarken berichten had gepubliceerd, die de hoge biologische standaards in Ierland benadrukten, samen met verschillende recepten in deze talen. 

Bron: Farm Ireland (Louise Hogan)
Publicatiedatum: