Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Operatie Steenbreek in Monster en 's Gravenzande

Ruil je tuintegel in voor biologische plant

Te veel bestrating in tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en zorgt voor opwarming van de stad. Operatie Steenbreek heeft als doel om burgers te enthousiasmeren om hun tuinen te vergroenen in plaats van te verstenen. De gemeente Westland heeft zich daarom aangesloten bij de landelijke Operatie Steenbreek met als doel tuinen groener maken.

Tuintegel inruilen

Op woensdagmiddag 4 april zijn vertegenwoordigers van Operatie Steenbreek aanwezig op het parkeerterrein Molenstraat in Monster en op woensdagmiddag 11 april op het Graaf Florisplein in ’s-Gravenzande. Tijdens deze acties zijn inwoners tussen 13.00 uur en 16.00 uur welkom om tuintegels in te ruilen voor GRATIS planten. De planten zijn vaste, biologisch gekweekte planten, die elk jaar terugkomen en zijn opgekweekt zonder gebruik van beschermings- of bestrijdingsmiddelen. Een hovenier is eveneens aanwezig om alle tuinvragen te beantwoorden. Om te voorkomen dat de planten snel vergeven zijn, gelden er een aantal afspraken. Dit zijn:

Standaard formaat tegels= 30 x 30 cm
1 t/m 20 tegels: 1 vaste plant per tegel
20 t/m 50 tegels: 1 vaste plant per 2 tegels
50 t/m 100 tegels: 1 vaste plant per 4 tegels
meer dan 100 tegels: aantal planten in overleg

Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek brengt met deze campagne ook de negatieve gevolgen van verstening onder de aandacht: door veelvuldig gebruik van tegels kan het regenwater moeilijk weg, is er meer wateroverlast en warmt de omgeving op. Meer planten in de tuin betekent ook een betere bescherming van de biodiversiteit en meer afwisseling in het straatbeeld, minder wateroverlast en minder opwarming van stedelijke gebieden. Operatie Steenbreek wil de verstening een halt toeroepen en terugdringen.

Voor meer informatie: www.operatiesteenbreek.nl
Publicatiedatum: