Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Terugroepactie van Amerikaanse supermarktketen

Salmonella uitbraak gelinkt aan biologische Coconut Smiles

Het Amerikaanse Vitamin Cottage Natural Food Markets, een natuurlijke supermarktketen in Colorada, roept Coconut Smiles Organic van het merk Natural Grocers terug, omdat deze mogelijk besmet zijn met Salmonella. Dit is een organisme die serieuze en soms fatale infecties kan veroorzaken bij jonge kinderen, ouderen en anderen met een verzwakt immuunsysteem. Gezonde mensen die besmet raken met de Salmonella bacterie hebben vaak last van koorts, diarree (soms met bloed), misselijkheid, overgeven en buikpijn. In uitzonderlijke omstandigheden kan het voorkomen dat de infectie met Salmonella zich uitbreidt naar de bloedstroom en in nog serieuzere ziektes resulteert zoals arteriƫle infecties (aneurysma's), endocarditis en artritis.

De besmetting met de Salmonelle bacterie werd opgemerkt tijdens een routinetest van het bedrijf en de terugroeping van het product is gestart nadat bij een monster die door de Food and Drug Administration was genomen ook Salmonella werd aangetroffen. 

Tot nu toe bekend zijn er zes mensen ziek geworden na het eten van de Coconut Smiles Organic. Consumenten, die het product hebben gekocht, kunnen deze terugbrengen naar de winkel en krijgen hun geld terug. 

Bron: Food Poison Journal
Publicatiedatum: