Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bio-assortiment verder ontwikkeld tot robuust en volledig voerprogramma"

Afzet bio-voeders bij ABZ Diervoeding: +13% in 2017

ABZ Diervoeding heeft een recordomzet gerealiseerd in 2017 van ruim 200 miljoen euro. Deze mijlpaal werd behaald door een groei in de afzet van diervoeders van zeven procent. Een goede beheersing van de kosten en jaarrond een gunstige inkooppositie hebben bijgedragen aan een resultaat na belasting van ruim 2 miljoen euro. Hiervan wordt ruim 8 ton uitgekeerd aan de leden/afnemers. Dit resulteert in een nabetaling van 1,5 euro per ton afgenomen mengvoeders. Het resterende resultaat wordt toegevoegd aan de algemene reserves.

In het jaarverslag staat ook meer over de biologische voeders: de afzet in biologische voeders steeg met ruim 13 procent. ABZ Diervoeding zag een bescheiden groei in zowel biologische pluimvee- als melkveevoeders. In biologische varkensvoeders werd een stevige groei waargenomen. "Onze voerprogramma's zijn hierin sterk onderscheidend, waardoor onze biologische varkenshouders uitstekende resultaten hebben behaald in 2017. De productie van onze biologische voeders wordt naar volle tevredenheid uitbesteed aan Naturmühle Vechteland GmbH in Hoogstede."



Uit het jaarverslag blijkt verder dat de organisatie positief kijkt naar de ontwikkelingen binnen het bio-segment: "Ook in het biologische segment hebben we in 2017 ABZ Diervoeding duidelijk op de kaart gezet en is het assortiment verder ontwikkeld tot een robuust en volledig voerprogramma voor biologische zeugen-, biggen- en vleesvarkens."

Het voerconcept Dynamo voeren is het afgelopen jaar volledig vertaald naar de biologische varkenshouderij. Hierdoor kunnen bij de Naturmühle Vechteland meerdere type voeders geproduceerd worden in lijn met de reguliere varkenshouderij. Hiermee is een succesvolle aanzet gegeven voor de productie van biologische varkensvoeders.

De ontwikkeling van de biologische voeders (afzet in tonnen) tussen 2013 en 2017 zag er als volgt uit:

2013: 9.493
2014: 7.469
2015: 8.034
2016: 4.497
2017: 5.110

Klik hier voor het volledige jaarverslag.
Publicatiedatum: