Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
MPS-Groep zet in op innovatie en herschikt taken
Directeur MPS-ECAS treedt terug

Met ingang van 1 april 2018 treedt Jacques Wolbert terug als directeur van MPS-ECAS. In goed overleg en met instemming van het MPS-bestuur heeft hij besloten om zijn functie neer te leggen. Vorig jaar werd onder zijn leiding binnen MPS-ECAS een herschikking van taken en processen doorgevoerd en werd de ECAS-organisatie als een zelfstandig en onafhankelijk onderdeel van de MPS-groep meer lean en mean
georganiseerd. Daarbij kreeg ook de functie van directeur MPS-ECAS een invulling die verder af kwam te staan van de persoonlijke ambities van Jacques Wolbert. MPS dankt hem voor de ruim 22 jaar dat hij professioneel actief is geweest binnen de MPS-Groep waarvan 8 jaar als directeur MPS-ECAS.

Gedreven door duurzaamheid

Het is de ambitie van de MPS-Groep om wereldwijd tuinbouwondernemers te faciliteren in hun streven milieuneutraal, met respect voor mens en natuur te werken. Bij de MPS-Groep vindt men een totaalpakket om kwaliteit en duurzaamheid transparant en meetbaar te maken. MPS ontwikkelt hiervoor geavanceerde geautomatiseerde tools en innovatieve certificatieschema’s. MPS-ECAS voert als onderdeel van de groep, onafhankelijke audits uit en kent voor de tuinbouw relevante certificaten toe aan alle schakels binnen de keten. Door sectorkennis proactief te delen, ondernemers te stimuleren en te adviseren en partijen met elkaar te verbinden, versnelt MPS het duurzaamheidsdenken en –handelen van ondernemers in de tuinbouw. Daarmee draagt de tuinbouwsector actief bij aan een betere wereld en een gezond en gelukkig leven van mensen.

Anticiperen op veranderende wereld

Marktomstandigheden, nieuwe productiemethoden en -inzichten in de hele tuinbouwketen veranderen snel. Van een situatie van betrekkelijke rust, is de tuinbouw en met name de sierteelt, verandert in een dynamische sector, die onder een vergrootglas ligt als het gaat over de manier waarop zij haar producten voortbrengt. MPS kent de sector, is er sterk bij betrokken en is ook zelf voortdurend in beweging en past veranderingen toe. Eén daarvan was een herschikking van taken en verantwoordelijkheden binnen MPS-ECAS. Daarnaast wil MPS meer investeren in innovatie, waarbij de focus ligt op digitale ontwikkelingen, die het proces van certificeren en auditeren ondersteunen. Online en realtime methoden van borgen, monitoren en monsternames vragen extra investeringen op het gebied van ICT, alleen zo kan de tuinbouwsector haar vooraanstaande positie behouden.
De MPS-groep kijkt ook kritisch naar haar producten en diensten. Ze wil onder andere beter bereikbaar zijn voor haar klanten, zodat de servicegraad op een hoger niveau komt te liggen. Interne processen worden doorgelicht, zodat ook in de back-office aan snelheid kan worden gewonnen. De focus ligt op het proactief delen van kennis ten dienste van de sector.

Onafhankelijke positie MPS-ECAS

De taken van Jacques Wolbert als directeur MPS-ECAS worden vanaf 1 april tijdelijk
waargenomen door Yolande van den Boom, CEO van de MPS-Groep. De onafhankelijkheid van ECAS als certificerende instelling is en blijft gewaarborgd doordat de dagelijkse leiding is belegd binnen het Managementteam van MPS-ECAS, die verantwoordelijk is voor het daadwerkelijk uitvoeren van het certificatieproces.

Voor meer informatie: www.my-mps.com

Publicatiedatum: 13-3-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

23-3-2018 Van Iersel Compost neemt Van Vijfeijken in Deurne over
23-3-2018 HelloFresh koopt het biologische Green Chef op
22-3-2018 FIBL voegt Agriton-producten toe aan Inputlijst biologische sector
22-3-2018 BD-tuinderij Zonnehorst breidt uit met 1,5 hectare
21-3-2018 Bio-pionier Rapunzel: "Zoveel is er in de branche veranderd"
21-3-2018 Odin neemt vestiging Superfair in Voorschoten over
20-3-2018 Afzet bio-voeders bij ABZ Diervoeding: +13% in 2017
20-3-2018 Miljoeneninvesteringen voor biologische maaltijdbox Sun Basket
19-3-2018 Norma ook in 2018 verkozen tot de beste Duitse bio-handelaar
16-3-2018 Skal: Jaarverslag 2017 online
16-3-2018 Vermoeden van fraude bij Veviba
15-3-2018 Managementwisseling bij NSure
15-3-2018 Wessanen: Charles Jobson nu grootste aandeelhouder
14-3-2018 Kraft Heinz zoekt kleine, opkomende biologische voedingsmerken
14-3-2018 Leden De Nieuwe Band stemmen overtuigend voor samengaan met Odin
14-3-2018 Delphy volledig eigenaar Aegisto
14-3-2018 Arian Kamp nieuwe voorzitter Agrifirm
14-3-2018 Colruyt Group schort samenwerking met Verbist groep op
14-3-2018 Skal: Biologische sector groeit flink in 2017
14-3-2018 Houdt bank overname Hansketien tegen?

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *