Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voldoen aan de vraag van de klant

'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'

Tholen - Jenneke Dubois is het gezicht achter Holy Nut. "Als natuurliefhebber geniet ik echt van het maken van de meest heerlijke lekkernijen die ik kan bedenken in mijn studio in Amsterdam", zo begint Jenneke.

Voorheen heeft Jenneke 10 jaar in een biologische supermarkt Organic gewerkt. "Hier ben ik besmet geraakt met biologisch en ben ik langzaam zelf ook steeds meer biologisch gaan eten. Sinds zeven jaar eet ik alleen nog maar biologisch. Doordat ik in een biologische supermarkt werkte, merkte ik ook de verschuiving van de vraag van klanten. Mensen vroegen steeds meer naar veganistisch en glutenvrij bijvoorbeeld. Ik heb zelf een grote interesse in plantaardig, suikervrij en geraffineerde suikers en raakte bekend met een techniek om taarten te maken die aansloten op deze vraag. Ik werd er echt als het ware door gegrepen. Ik ben zelf een enorme zoetekauw, maar wilde wel graag gezonde zoete snacks, dus ben ik gaan experimenteren", vertelt Jenneke.



Als try-out is Jenneke begonnen in de supermarkt waar ze werkte. "Ik mocht mijn taartjes verkopen in het weekend. Het eerste weekend was zo’n succes dat iedereen versteld stond. De supermarkt had nog vijf winkels en op die manier kwam ik ook in de andere winkels te liggen. Ik ben rustig aan begonnen en heb nog anderhalf jaar gewerkt bij Organic in combinatie met Holy Nut. Toen kon ik mezelf helemaal op Holy Nut richten en ben zo langzaamaan groter geworden. Ook het Instagram account, welke ik destijds heb aangemaakt, is flink gegroeid. Ik vind het leuk om mijn taarten er mooi en lekker uit te laten zien en ik hou van mooie beelden en fotografie, dus zo komt alles mooi bij elkaar. De Holy Nut taartjes zijn 100% biologisch en veganistisch, vrij van gluten, zuivel, geraffineerde suiker, soja en pinda’s, paleo-vriendelijk en voornamelijk rauw. Ik werk met seizoens-smaken, maar heb ook zes standaard smaken in het assortiment. Ook komen er weleens aanvragen voor bruidstaarten. Dat vind ik ook erg leuk om te doen", legt Jenneke uit.



Jenneke doet zelf de productie, er zijn tijden dat er zo’n 1000 taartjes per week uit gaan. "Super leuk, hoewel ik op deze manier minder tijd heb voor het leukste gedeelte: het bedenken en maken van nieuwe dingen. Dat is jammer. Het perfecte plaatje zou zijn om een business partner te vinden waarmee ik mezelf kan concentreren op mijn kwaliteiten en diegene de dingen op kan pakken waarin ik minder sterk ben. Maar ik ben trots dat ik zelf mijn broek kan ophouden als zelfstandige en sinds ruim 11 maanden ook als jonge moeder”, eindigt Jenneke.

Voor meer informatie:
Jenneke Dubois
Holy Nut
info@holynut.nl
www.holynut.nl