Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Voldoen aan de vraag van de klant
'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'

Tholen - Jenneke Dubois is het gezicht achter Holy Nut. "Als natuurliefhebber geniet ik echt van het maken van de meest heerlijke lekkernijen die ik kan bedenken in mijn studio in Amsterdam", zo begint Jenneke.

Voorheen heeft Jenneke 10 jaar in een biologische supermarkt Organic gewerkt. "Hier ben ik besmet geraakt met biologisch en ben ik langzaam zelf ook steeds meer biologisch gaan eten. Sinds zeven jaar eet ik alleen nog maar biologisch. Doordat ik in een biologische supermarkt werkte, merkte ik ook de verschuiving van de vraag van klanten. Mensen vroegen steeds meer naar veganistisch en glutenvrij bijvoorbeeld. Ik heb zelf een grote interesse in plantaardig, suikervrij en geraffineerde suikers en raakte bekend met een techniek om taarten te maken die aansloten op deze vraag. Ik werd er echt als het ware door gegrepen. Ik ben zelf een enorme zoetekauw, maar wilde wel graag gezonde zoete snacks, dus ben ik gaan experimenteren", vertelt Jenneke.



Als try-out is Jenneke begonnen in de supermarkt waar ze werkte. "Ik mocht mijn taartjes verkopen in het weekend. Het eerste weekend was zo’n succes dat iedereen versteld stond. De supermarkt had nog vijf winkels en op die manier kwam ik ook in de andere winkels te liggen. Ik ben rustig aan begonnen en heb nog anderhalf jaar gewerkt bij Organic in combinatie met Holy Nut. Toen kon ik mezelf helemaal op Holy Nut richten en ben zo langzaamaan groter geworden. Ook het Instagram account, welke ik destijds heb aangemaakt, is flink gegroeid. Ik vind het leuk om mijn taarten er mooi en lekker uit te laten zien en ik hou van mooie beelden en fotografie, dus zo komt alles mooi bij elkaar. De Holy Nut taartjes zijn 100% biologisch en veganistisch, vrij van gluten, zuivel, geraffineerde suiker, soja en pinda’s, paleo-vriendelijk en voornamelijk rauw. Ik werk met seizoens-smaken, maar heb ook zes standaard smaken in het assortiment. Ook komen er weleens aanvragen voor bruidstaarten. Dat vind ik ook erg leuk om te doen", legt Jenneke uit.



Jenneke doet zelf de productie, er zijn tijden dat er zo’n 1000 taartjes per week uit gaan. "Super leuk, hoewel ik op deze manier minder tijd heb voor het leukste gedeelte: het bedenken en maken van nieuwe dingen. Dat is jammer. Het perfecte plaatje zou zijn om een business partner te vinden waarmee ik mezelf kan concentreren op mijn kwaliteiten en diegene de dingen op kan pakken waarin ik minder sterk ben. Maar ik ben trots dat ik zelf mijn broek kan ophouden als zelfstandige en sinds ruim 11 maanden ook als jonge moeder”, eindigt Jenneke.

Voor meer informatie:
Jenneke Dubois
Holy Nut
info@holynut.nl
www.holynut.nl

Publicatiedatum: 14-3-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"
1-5-2018 Le Bonbon Franc nu Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Renkumse Molen Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Eerste bio-baktarwe sinds jaren in Friesland verbouwd
20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *