Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Voldoen aan de vraag van de klant
'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'

Tholen - Jenneke Dubois is het gezicht achter Holy Nut. "Als natuurliefhebber geniet ik echt van het maken van de meest heerlijke lekkernijen die ik kan bedenken in mijn studio in Amsterdam", zo begint Jenneke.

Voorheen heeft Jenneke 10 jaar in een biologische supermarkt Organic gewerkt. "Hier ben ik besmet geraakt met biologisch en ben ik langzaam zelf ook steeds meer biologisch gaan eten. Sinds zeven jaar eet ik alleen nog maar biologisch. Doordat ik in een biologische supermarkt werkte, merkte ik ook de verschuiving van de vraag van klanten. Mensen vroegen steeds meer naar veganistisch en glutenvrij bijvoorbeeld. Ik heb zelf een grote interesse in plantaardig, suikervrij en geraffineerde suikers en raakte bekend met een techniek om taarten te maken die aansloten op deze vraag. Ik werd er echt als het ware door gegrepen. Ik ben zelf een enorme zoetekauw, maar wilde wel graag gezonde zoete snacks, dus ben ik gaan experimenteren", vertelt Jenneke.



Als try-out is Jenneke begonnen in de supermarkt waar ze werkte. "Ik mocht mijn taartjes verkopen in het weekend. Het eerste weekend was zo’n succes dat iedereen versteld stond. De supermarkt had nog vijf winkels en op die manier kwam ik ook in de andere winkels te liggen. Ik ben rustig aan begonnen en heb nog anderhalf jaar gewerkt bij Organic in combinatie met Holy Nut. Toen kon ik mezelf helemaal op Holy Nut richten en ben zo langzaamaan groter geworden. Ook het Instagram account, welke ik destijds heb aangemaakt, is flink gegroeid. Ik vind het leuk om mijn taarten er mooi en lekker uit te laten zien en ik hou van mooie beelden en fotografie, dus zo komt alles mooi bij elkaar. De Holy Nut taartjes zijn 100% biologisch en veganistisch, vrij van gluten, zuivel, geraffineerde suiker, soja en pinda’s, paleo-vriendelijk en voornamelijk rauw. Ik werk met seizoens-smaken, maar heb ook zes standaard smaken in het assortiment. Ook komen er weleens aanvragen voor bruidstaarten. Dat vind ik ook erg leuk om te doen", legt Jenneke uit.



Jenneke doet zelf de productie, er zijn tijden dat er zo’n 1000 taartjes per week uit gaan. "Super leuk, hoewel ik op deze manier minder tijd heb voor het leukste gedeelte: het bedenken en maken van nieuwe dingen. Dat is jammer. Het perfecte plaatje zou zijn om een business partner te vinden waarmee ik mezelf kan concentreren op mijn kwaliteiten en diegene de dingen op kan pakken waarin ik minder sterk ben. Maar ik ben trots dat ik zelf mijn broek kan ophouden als zelfstandige en sinds ruim 11 maanden ook als jonge moeder”, eindigt Jenneke.

Voor meer informatie:
Jenneke Dubois
Holy Nut
info@holynut.nl
www.holynut.nl

Publicatiedatum: 14-3-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-8-2018 Brand in Duitse bio-bakkerij Gut Wulksfelde
14-8-2018 Huttenbouwers worden verwend met biologische rozijnenbroodjes
8-8-2018 Biologische granen zijn niet voldoende beschikbaar
18-7-2018 Bio-koekjes voor Nijmeegse Vierdaagse
18-7-2018 "Mijn taarten wonnen aan smaak door de biologische ingrediënten"
12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
10-7-2018 Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
25-6-2018 Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Oké FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *