Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Grote kwekers gaan pas om als er veel vraag naar biologisch is"
Nieuw: set van 3 bio-vetplanten

Tholen - Start-up Sprinklr streeft ernaar om duurzaam gekweekte kamerplanten te verkopen, maar dat blijkt niet makkelijk. Er zijn slechts drie biologische kwekers van kamerplanten in Nederland en het aanbod in variëteiten is zeer beperkt. Om klanten een goed aanbod te kunnen doen, biedt Sprinklr sinds kort een 100% biologische set bestaande uit drie vetplanten gekweekt door biologische kweker Klein Mexico. Suzanne van Straaten van online plantenwinkel Sprinklr: "We streven er ook naar de discussie aan te wakkeren over de duurzaamheid van de kamerplantensector. Veel kwekers doen al enorm hun best, maar kan het niet nog duurzamer?"


De 100% biologische set met vetplanten. Met van links naar rechts Oma's Rhipsalis, Koningin van de Nacht, Berenpoot.

Sprinklr werkt ook aan de bewustwording van de consument. "Planten stop je niet in je mond, dus we begrijpen dat mensen niet nadenken over of er chemische bestrijding op planten zit en of dat erg is. Maar het zou goed zijn als mensen die een kamerplant willen kopen zich überhaupt bewust zijn van het feit dat ze de keuze hebben. Ga je voor biologische en duurzame planten of voor planten die het milieu zwaarder belasten? Voor de meeste mensen zijn alle planten biologisch, ze weten niet dat er kunstmest en/of chemische middelen gebruikt worden."  

Voor het overige aanbod van kamerplanten werkt Sprinklr zoveel mogelijk samen met kwekers die geen chemicaliën gebruiken bij het voorkomen van ziektes en plagen, maar daarvoor altijd biologische bestrijding inzetten. "Dat laatste is vaak duurder dan de chemische variant. In de sector is het gebruik van kunstmest en chemische bestrijding de standaard. Al is er ook beweging in de markt. Intratuin Amsterdam lanceerde onlangs ook een aanbod van biologische kamerplanten, afkomstig van een Duitse kweker."
 

Kweker Wietse Lek van biologische kwekerij Klein Mexico (kweker van de bio-set).

Hoe zien ze bij Sprinklr de toekomst van de biologische plantenteelt? "Biologisch kweken is echt niet eenvoudig. Zeker voor de hele grote spelers zijn de risico's groot. Pas als er veel vraag naar biologisch is, zullen die om gaan. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de vraag naar biologische planten gaat groeien. En dat zal betekenen dat meer kwekers daarop in gaan spelen. Het zal een langzaam en traag proces zijn, maar het is onvermijdelijk. Wij hopen dat over tien jaar 5% van alle kamerplanten die in Nederland gekweekt worden biologisch zijn. Wel realiseren wij ons dat dit misschien wel te hoog gegrepen is."
 

Sprinklr

Bij Sprinklr kun je online je planten bestellen en deze worden vervolgens bij je thuisbezorgd. Klanten van Sprinklr krijgen ook toegang tot de Sprinklr coach-app waar ze informatie kunnen vinden over hun planten en een plantverzorgingscursus kunnen volgen. Ook kunnen ze via de app gemakkelijk vragen stellen aan de Sprinklr-plantenexpert. "Het gaat goed met Sprinklr. Onze klanten waarderen de app, waarmee ze snel advies kunnen vragen als het mis gaat."

Sinds dit weekend staan de biologische buitenplanten ook weer online. Deze worden vanaf 18 april weer geleverd. "Het leuke is dat we met onze producten en communicatie een mix bereiken van hippe stadse twintigers en dertigers en heel bewuste consumenten. Kennisoverdracht is een deel van onze missie en het is fijn om te merken dat die kennis ook beklijft. Soms krijgen we trotse foto's opgestuurd met prachtplanten die vorig jaar zijn aangeschaft en de tekst: 'eindelijk kan ik het!'. Dat is natuurlijk heel leuk om te horen."
 
Voor meer informatie:

Liedewij Loorbach
Sprinklr
Havikslaan 22
1021 EK Amsterdam
06 14684915
liedewij@sprinklr.co
www.sprinklr.co

Publicatiedatum: 13-3-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

18-6-2018 Monitoren en bestrijden van kleine mijten in sier- en kleinfruitteelt
15-6-2018 “Acht jaar geleden nog geen aanbod voor biologische bloembollen op pot"
14-6-2018 Nu te koop: plant mèt luizen
8-6-2018 Nationaal Groenfonds realiseert investeringsvolume van 170 miljoen euro aan niet-financierbare groene projecten
1-6-2018 Friesland trekt 82.000 euro uit voor proeven om aantal weidevogels te verhogen
1-6-2018 Grootste productievoedselbos van Nederland in Schijndel
28-5-2018 Bij zoekt bloem
18-5-2018 Noord-Holland: Start verpachting provinciale agrarische percelen
17-5-2018 Cocktail van pesticiden gevonden in boerenzwaluw
14-5-2018 Noord-Hollandse moeders verrast met bio-orchidee
9-5-2018 Bio-hyacinten in kunstwerk 'Wedding Chapel'
4-5-2018 Biologisch ingezet als oplossing voor moeilijk te bestrijden planten
3-5-2018 Minister Schouten: "Achteruitgang insecten in Nederland is zorgelijk"
26-4-2018 Studenten realiseren eerste Friese Honey Highway
23-4-2018 Mensen in de natuur gelukkiger dan in de stad
20-4-2018 VN-rapport: herstellende kracht van de natuur om waterschaarste op te lossen
20-4-2018 Biologische, eetbare planten populair in de lente
17-4-2018 Biologische-en gangbare boeren kijken bij elkaar
17-4-2018 Noodhulp voor de wilde bij lijkt effectief
16-4-2018 Provincies zetten in op behoud van weide- en akkervogels

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *