Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Groep vanuit MKB Thailand onder de indruk van omstandigheden"

Nederlandse onderneming helpt Thaise bio-boeren

Op een biologische manier groenten verbouwen is nog geen vanzelfsprekendheid in Thailand. Er wordt, om een kwantitatieve opbrengst te krijgen, flink met chemische middelen gespoten. ONOFF SPICES, dat biologische kant-en-klare producten in Thailand maakt en naar Nederland exporteert, helpt lokale boeren daarom biologische gewassen te verbouwen. De boeren, die meedoen, hebben de garantie dat ONOFF SPICES hun gewassen afneemt. Zo wordt een goede basis gelegd voor de Thaise soepen, currypasta's en woksauzen die ONOFF SPICES in verschillende Europese landen afzet.


Onno Stienen (zwart T-shirt) vertelt meer over de teelt van groene pepers.

Nederlandse ondernemers, die ook in Thailand gevestigd zijn, wilden weleens met eigen ogen zien waar die pepers en andere groenten groeien en hoe ze tot woksaus of soep worden verwerkt. MKB Thailand, dat kleine en middelgrote Nederlandse bedrijven en ondernemers in Thailand ondersteunt en met elkaar in contact brengt, organiseerde daarom onlangs een uitje naar Chiang Mai, in het noorden van Thailand.

Chiang Mai ligt bijna 700 kilometer van Bangkok, dus sommige deelnemers aan de excursie moesten er echt moeite voor doen om er bij te zijn. Zo'n 25 belangstellenden volgden ONOFF SPICES-oprichter en eigenaar Onno Stienen in de provincie Lamphun onder de brandende zon over de landerijen. Aan de voeten de groene pepers, knoflook, limes, koriander en ananas en in de verte de bergen. Onno: "De groep was onder de indruk van de grootte van de boerderijen en hoe arbeidsintensief en warm landbouw in de tropen is. Voor sommige ondernemers was het een verrassing dat zelfs in Thailand, waar de zon altijd schijnt, er toch afhankelijkheid van de seizoenen is. Niet alle planten kunnen het hele jaar door verbouwd worden."

Martien Vlemmix, voorzitter van MKB Thailand, voelde zich als VIP behandeld: "We bezoeken vaker bedrijven, maar dit was erg speciaal en perfect verzorgd. We hebben niet alleen veel gezien, maar de biologische producten ook geproefd tijdens een lunch met verrassingen. Zelfs een Thaise danseres ontbrak niet."

Voor meer informatie: www.onoffspices.nl
Publicatiedatum: