Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Isabel Boerdam schrijft recepten voor Bertyn
"Veel variatie mogelijk met seitan"

Tholen - Bertyn heeft in samenwerking met Isabel Boerdam (de Hippe VegetariŽr) nieuwe recepten met seitan ontwikkeld. Tim Spek: "Er zijn mooie vernieuwende recepten uitgekomen. Het is ook voor ons als producent erg leuk om te zien op hoeveel verschillende manieren onze seitan in recepten verwerkt kan worden. Zelf gaan we al snel de Oosterse kant op, maar Isabel laat ons zien dat seitan ook goed past in onder meer Hollandse en zelfs Italiaanse recepten." Tim erkent dat de seitanproducten zeker extra toelichting vragen. "Deze recepten zullen consumenten inspireren en Bertyn seitan op verschillende manieren te gebruiken."



Deze veelzijdigheid kwam volgens Tim ook al naar voren in de kookdemonstratie van Jeroen van Deursen op de Bio-beurs. De kok van landgoed Rhederoord maakte op de beursvloer verschillende gerechten klaar met Bertyn seitan. "Onze seitan kan op dezelfde manier als vlees bereid worden. En omdat er verschillende varianten van beschikbaar zijn, is er veel variatie mee mogelijk." Isabel heeft in de recepten gebruik gemaakt van onder meer de Bertyn Shoyu Tamari Steak (in de Zilte salade met seitan), de Bertyn Pepper Protein Steak (in de Bierstoof met seitan en rode biet), de Bertyn Gula Java Chili Tops (in de Veggie boboti met banaan & abrikoos) en het Bertyn Veggie Gehakt is terug te vinden in de Vegan moussake met aubergine en zoete aardappel."



De 27-jarige Isabel Boerdam is sinds haar negende vegetariŽr. In 2013 startte ze haar blog dehippevegetarier.nl dat inmiddels door 100.000 unieke bezoekers per maand wordt bezocht. Haar blog leidde in april 2016 tot haar gelijknamige boek De Hippe VegetariŽr en heeft ervoor gezorgd dat ze nu van haar passie haar werk kan maken. Isabel is ook initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland (van 5-11 maart). Hiermee wil ze meer mensen motiveren om (minimaal) ťťn dag per week geen vlees te eten.

Tim geeft aan dat de samenwerking met Isabel dit jaar verder voortgezet zal worden. "Ook zijn we van plan om samen te gaan werken met Sanne van Rooij van Living the Green Life. Tevens zijn Ekomenu en Beebox vertrouwde partijen waarmee we een goede samenwerking hebben. Daarom zijn we er van overtuigd dat er nog veel mooie recepten zullen volgen."

Klik hier voor de recepten van Isabel Boerdam op de website van Bertyn.

Publicatiedatum: 1-3-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-7-2018 Nieuw: Spicy Trio
14-6-2018 "Waardering voor de ambachtelijke kant van het bedrijf"
11-6-2018 Slechts 2% van de Duitsers is echt vegetariŽr
30-5-2018 DaniŽl Saat, Spirit: "Onze seitansteak staat op zichzelf"
25-4-2018 Vegetafel en Vegenement verhuizen terug naar Rotterdam
24-4-2018 Franse regering verbiedt vleesbenaming op vleesvervangers
16-4-2018 Markt voor vleesvervangers wint snel terrein
12-4-2018 "Mini Falafel veelzijdiger dan grote variant"
15-3-2018 "Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteÔnebron"
14-3-2018 Vanaf heden ook Farm Vegetables Smooth beschikbaar
12-3-2018 "Waardering voor positieve insteek Nationale Week Zonder Vlees"
8-3-2018 VegetariŽrsbond en Ekomenu slaan handen ineen
8-3-2018 Ook vegetariŽrs naar de biologische slager
8-3-2018 KidsProef: Speciale gastdocent in de Week Zonder Vlees
7-3-2018 'Nationale Week Zonder Vlees' om bewustwording te creŽren
5-3-2018 "Consumenten kopen graag voeding waar zeewier in zit"
5-3-2018 Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers
30-1-2018 ĎKaasí van amandelen en cashewnoten
26-1-2018 "Zeewier maakt samenleving duurzamer"
23-1-2018 Diverse bio-partners voor De Nationale Week Zonder Vlees

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *