Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
George Lockwood:

“Amerikaanse biologische regelgeving rond zeevruchten moet komen”

In iedere willekeurige Amerikaanse supermarkt zijn door hetministerie van Landbouw (USDA) biologisch gecertificeerde producten te vinden -van avocado’s tot ketchup en hondenvoeding. Hierop is echter één uitzondering,want op dit moment is deze certificering niet beschikbaar voor zeevruchten.

George Lockwoord, de auteur van het boek 'Aquaculture: WillIt Rise To Its Potential To Feed The World' en de voormalig voorzittervan de Werkgroep Aquacultuur van de USDA, probeert hier al bijna 20 jaar langverandering in te brengen - en hij lijkt hier bijna in te slagen.

Het uitvoeren van de USDA Biologische Aquacultuur standaardsis een lange en uitdagende weg geweest. In 2005 heeft het National OrganicProgram (NOP), dat in 2001 is opgericht, 12 experts (waaronder Lockwood)aangewezen om de Werkgroep voor Aquacultuur te vormen. Deze werkgroep werdgevraagd het advies te geven over het creëren van de juiste biologischestandaards voor de aquacultuur - een proces dat slechts zes maanden in beslagheeft genomen.

Bijna tien jaar lang werden de richtlijnen voor de biologischeaquacultuur geremd door politieke agenda's en de langdurige processen rondomhet instellen van een nieuwe wetgeving. Maar in december 2016 kreeg het USDAdan toch toestemming om de richtlijnen op het Federale Register te plaatsenvoor een 90-dagen durende publieke reactieperiode. Dit is echter nooit gebeurd.

"Kort hierna kwam president Trump en het is geengeheim dat dit voor chaotische taferelen heeft gezorgd", vertelt Lockwood. "Maardit is een goede wetgeving die banen gaat creëren en die de productie vanaquacultuur terugbrengt naar de VS voor soorten die biologisch gecertificeerd kunnenworden." De biologische standaards die we hebben voorgesteld voor deaquacultuur worden nu verplaatst van de 'inactieve' lijst naar de 'actieve'lijst op de agenda. Lockwood is bang dat de nieuwe standaards niet behandeldzullen worden omdat de USDA het geen prioriteit vindt.

Waarom moeten biologische zeevruchten een prioriteit worden?

Leveranciers, retailers, fabrikanten en consumenten zullenallemaal voordeel hebben van een nieuwe wetgeving voor biologische zeevruchten.

"Ons merk verkoopt de meest duurzaam gekweekte zeevruchtenter wereld die staan voor de waarden en standaarden van de biologische markten toch krijgt niemand de voordelen van een biologisch label", zegt JacquelineClaudia, de medeoprichter en directeur van LoveTheWild, een merk in diepgevrorenzeevruchten die op een transparante manier duurzame vis kweekt. "Zonder eencertificering is het lastig om de kwaliteit en duurzaamheid van onze productenaan de consument te laten zien."

In de afwezigheid van Amerikaanse wetgeving rondombiologische zeevruchten worden bewuste kwekers gedwongen om biologische vis enweekdieren te halen bij andere overheden die wel een biologische certificeringhebben. Wegmans, de supermarktketen met 95 locaties aan de Oostkust, heeftbijvoorbeeld een van de meest duurzame zeevruchten programma's in het land en zijmoeten hun biologische gekweekte garnalen en zalm uit de EU halen. Lockwoodzegt dat totdat de biologische regelgeving van de USDA rond zeevruchtengeregeld is, biologische certificeringen van andere landen toegestaan zijn inde retail.

Paul White van Lucky’s Market vindt dat biologischezeevruchten consumenten meer keuze geeft door transparantie te bieden. “Wijwillen onze consumenten keuzes geven. Biologische certificering is voorAmerikaanse consumenten een vertrouwde manier geworden om voor gezonderevoeding te kiezen,” vertelt hij.

Wat is dan de beste manier om de biologische regelgevingvoor zeevruchten te bevorderen? “Schrijf naar de secretaris van Landbouw, SonnyPerdue, en vraag of de voorgestelde regelgeving voor biologische aquacultuurper direct gepubliceerd kan worden,” zegt Lockwoord. “Laat de secretaris wetendat je dit belangrijk vindt.”

Bron:Supermarket News
Publicatiedatum: