Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Doel om instroom studenten substantieel te verhogen"

11 miljoen euro voor overgang groen mbo-onderwijs

Aankomend jaar zal 11 miljoen euro worden geïnvesteerd om de overgang van groene agrarische opleidingscentra (AOC's) bij Economische Zaken naar het ministerie OCW goed te faciliteren. Dat is op te maken uit het bestuursakkoord dat OCW en de mbo-raad afgelopen week sloten. Eerder besloten de coalitiepartijen dat het Groene onderwijs deel zou gaan uitmaken van OCW. De wisseling staat gepland voor januari 2019. 

Eenmalige verschuiving

In de praktijk zorgt de huidige stand van zaken voor een verschil in bekostiging. Sectorbreed spreken we dan over tientallen miljoenen per jaar. Daarmee staat het groene mbo ook in 2018 nog op achterstand ten opzichte van andere mbo-scholen. Om gehoor te geven aan deze zorgen, belooft de Rijksoverheid "een eenmalige verschuiving van 11 miljoen euro in de begroting op [te nemen], die bedoeld is om het tegengaan van deze effecten in 2018 te ondersteunen, onder de voorwaarde van totstandkoming van de hiervoor genoemde afspraken."

Instroom verhogen

Verder wordt in het bestuursakkoord de ambitie uitgesproken om in te zetten op een hogere instroom van studenten in het groene mbo-onderwijs en wordt ook gepleit voor een nauwere samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid.


Bron: Tweede Kamer
Publicatiedatum: