Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Indiase voedingsbeweging omarmt biologisch

Zelfs millennials zullen zich een tijd herinneren waarin 'biologisch' nog niet zo bekend was. Nu we mettertijd steeds bewuster worden van onze gezondheid en welzijn is biologische voeding een essentieel onderdeel van onze levensstijl geworden. 

Marktoverzicht

Een van de pioniers van de biologische beweging in India is Kavita Mukhi, wiens wekelijks Farmer's Market in Mumbai als legendarisch te boek staat. De markt is ook leidend geweest bij de 'mainstreaming' van biologische producten. Al voordat Mukhi de Farmer's Market had opgezet, richtte ze in de jaren '90 Conscious Food op, dat een breed assortiment natuurlijke en biologische producten aanbood, zoals ontbijtgranen, bloem, granen, suiker en olie.

Een ander belangrijk figuur op de markt is voedingsgoeroe en auteur Karen Anad. Zij heeft vijf jaar geleden haar eigen merk Markets by Karen Anand opgezet en is sindsdien gegroeid naar acht steden in India. "We zijn een natuurwinkel, geen biologische winkel. Er zijn veel mensen die om wat voor reden dan ook geen biologische certificering kunnen krijgen." Anand merkt dat de vraag naar biologische producten onder jongeren enorm is. "Het is de groep tussen 25-40 jaar die deze verandering in gang zet", zegt ze.

Op je bord

Restaurant doen ook mee met de trend en in India is nu een veelzijdig aanbod van biologische restaurants te vinden - van Green Theory in Bengaluru tot The Yoga House in Mumbai. Het restaurant Kitchen Garden by Suzette, dat vorige maand een tweede locatie in Mumbai heeft geopend, gaat nog een stap verder door verse producten van een teeltbedrijf in hun gerechten te gebruiken.

Kitchen Garden gebruikt de verse producten van een gecertificeerd biologisch teeltbedrijf dat net buiten Pune ligt. "We hebben onze samenwerking met dit bedrijf uitgebreid door een stuk land te ontwikkelen dat alleen voor de teelt voor producten voor Kitchen Garden wordt gebruikt, zoals bladgroenten, sla, zoete aardappel, tomaten en kruiden", zegt Jeremie Sabbagh, directeur en kok bij Suzette Gourmet Pvt Ltd. Naast de producten van het bedrijf in Pune gebruikt het restaurant ook diverse biologische producten uit andere delen van India. Het menu van Kitchen Garden is op dit moment voor 85 procent biologisch en hun doel is om de eerste biologische saladebar van India te worden.

Online gaan

De toegankelijkheid van biologische voeding is een grote uitdaging in India. Eerder waren mensen afhankelijk van markten om biologische producten te kopen en hoewel deze markten nu steeds vaker worden gehouden, is er toch nog ruimte in de markt. Dit is waar biologische online winkels tevoorschijn komen om biologische producten voor je deur af te leveren. De grote online supermarkt Big Basket heeft slechts een klein percentage biologische producten, maar er zijn verschillende kleine spelers op de markt, zoals Organic Garden in Mumbai en Organic Express in Delhi en Gurugram. 

Organic Express begon in 2011 met kiosken gespecialiseerd in biologische voeding. Vandaag de dag heeft het bedrijf biologische cafés in Gurugram en Hyderabad, het biologische merk Organic Roots en een online service die zowel verse producten als huishoudelijke middelen thuisbezorgd.
Zoals Anand zegt: "De vraag van consumenten naar lokaal geproduceerde, natuurlijke en biologische producten niet langer slechts een trend. Er is een duidelijk verschuiving in de behoefte aan producten die de gezondheid verbeteren."

Bron: Vogue India 

Publicatiedatum: 9-2-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

18-5-2018 Zeeuws bio-echtpaar legt voedselbos aan
18-5-2018 Biologische insecticide Carpovirusine EVO2 effectief tegen fruitmot
18-5-2018 Bessen plukken bij de Vlaamse bioboer
18-5-2018 Suriname: Ressortleiders DOAB volgen verdiepingscursus bio-landbouw
18-5-2018 Almería wil areaal biologische kasteelt verdubbelen
18-5-2018 Denemarken: Biologische landbouw heeft groene wensen voor nieuwe minister
18-5-2018 Nooit eerder waren er zoveel bio-bedrijven in Zwitserland
17-5-2018 "Het is essentieel om te beginnen met gezonde zaden"
17-5-2018 "300 miljoen hectare grond extra door zilte landbouw"
17-5-2018 Oproep aan spruitentelers: denk mee over bio-IPM
16-5-2018 Bio landbouw Luxemburg: een moeilijke markt
16-5-2018 Duidelijke toename van het aantal bio-bedrijven in Zwitserland
16-5-2018 Plan van aanpak 'Gewasbescherming in de biologische fruitteelt'
16-5-2018 Bio groeit sterk in het buitenland
16-5-2018 Biologische mais mag VS niet in
16-5-2018 "Thaise bio-mango's ook populair in de topgastronomie"
15-5-2018 Lokale biologische boodschappen van boer uit de regio makkelijk online te bestellen
15-5-2018 Naar een meer agro-ecologische benadering in biologische kassen
14-5-2018 Friese bio-asperges in BinnensteBuiten
14-5-2018 Eerste biologische asperges uit Cromvoirt

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *