Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Indiase voedingsbeweging omarmt biologisch

Zelfs millennials zullen zich een tijd herinneren waarin 'biologisch' nog niet zo bekend was. Nu we mettertijd steeds bewuster worden van onze gezondheid en welzijn is biologische voeding een essentieel onderdeel van onze levensstijl geworden. 

Marktoverzicht

Een van de pioniers van de biologische beweging in India is Kavita Mukhi, wiens wekelijks Farmer's Market in Mumbai als legendarisch te boek staat. De markt is ook leidend geweest bij de 'mainstreaming' van biologische producten. Al voordat Mukhi de Farmer's Market had opgezet, richtte ze in de jaren '90 Conscious Food op, dat een breed assortiment natuurlijke en biologische producten aanbood, zoals ontbijtgranen, bloem, granen, suiker en olie.

Een ander belangrijk figuur op de markt is voedingsgoeroe en auteur Karen Anad. Zij heeft vijf jaar geleden haar eigen merk Markets by Karen Anand opgezet en is sindsdien gegroeid naar acht steden in India. "We zijn een natuurwinkel, geen biologische winkel. Er zijn veel mensen die om wat voor reden dan ook geen biologische certificering kunnen krijgen." Anand merkt dat de vraag naar biologische producten onder jongeren enorm is. "Het is de groep tussen 25-40 jaar die deze verandering in gang zet", zegt ze.

Op je bord

Restaurant doen ook mee met de trend en in India is nu een veelzijdig aanbod van biologische restaurants te vinden - van Green Theory in Bengaluru tot The Yoga House in Mumbai. Het restaurant Kitchen Garden by Suzette, dat vorige maand een tweede locatie in Mumbai heeft geopend, gaat nog een stap verder door verse producten van een teeltbedrijf in hun gerechten te gebruiken.

Kitchen Garden gebruikt de verse producten van een gecertificeerd biologisch teeltbedrijf dat net buiten Pune ligt. "We hebben onze samenwerking met dit bedrijf uitgebreid door een stuk land te ontwikkelen dat alleen voor de teelt voor producten voor Kitchen Garden wordt gebruikt, zoals bladgroenten, sla, zoete aardappel, tomaten en kruiden", zegt Jeremie Sabbagh, directeur en kok bij Suzette Gourmet Pvt Ltd. Naast de producten van het bedrijf in Pune gebruikt het restaurant ook diverse biologische producten uit andere delen van India. Het menu van Kitchen Garden is op dit moment voor 85 procent biologisch en hun doel is om de eerste biologische saladebar van India te worden.

Online gaan

De toegankelijkheid van biologische voeding is een grote uitdaging in India. Eerder waren mensen afhankelijk van markten om biologische producten te kopen en hoewel deze markten nu steeds vaker worden gehouden, is er toch nog ruimte in de markt. Dit is waar biologische online winkels tevoorschijn komen om biologische producten voor je deur af te leveren. De grote online supermarkt Big Basket heeft slechts een klein percentage biologische producten, maar er zijn verschillende kleine spelers op de markt, zoals Organic Garden in Mumbai en Organic Express in Delhi en Gurugram. 

Organic Express begon in 2011 met kiosken gespecialiseerd in biologische voeding. Vandaag de dag heeft het bedrijf biologische cafés in Gurugram en Hyderabad, het biologische merk Organic Roots en een online service die zowel verse producten als huishoudelijke middelen thuisbezorgd.
Zoals Anand zegt: "De vraag van consumenten naar lokaal geproduceerde, natuurlijke en biologische producten niet langer slechts een trend. Er is een duidelijk verschuiving in de behoefte aan producten die de gezondheid verbeteren."

Bron: Vogue India 

Publicatiedatum: 9-2-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-2-2018 Gent Zet grond in voor bioboeren
21-2-2018 Vaste rijpaden: tot 30 procent meer opbrengst
21-2-2018 Groenten eten is kinderspel
21-2-2018 Spaanse biosector groeit sterk
21-2-2018 Steeds meer Noord-Amerikaanse bio-peren
21-2-2018 Duitsland: bio-groenten vormen 7% van de totale oogst
20-2-2018 Piepers in de picture bij AH
20-2-2018 Het Nederlandse bio-kasgroentenseizoen staat weer in de startblokken
19-2-2018 Milieu-activist vindt meerprijs van bio buiten alle proportie
19-2-2018 Groningse bio-sector krijgt duwtje in de rug
19-2-2018 Nieuwe oogst Zuid-Afrikaanse bio-pompoenen
14-2-2018 Japanse biologische voedingsmarkt groeit jaarlijks 3%
14-2-2018 Wasgau versterkt het profiel van haar eigen bio-merken
14-2-2018 "Bio-landbouw gaat om meer dan regels uit een lastenboek volgen"
13-2-2018 "Lokaal Beiers bio-product steeds belangrijker verkoopargument"
13-2-2018 Filipijnen: 40 gevangenen krijgen les over biologisch teelt
13-2-2018 "Sweet Sapphire valt extra op in het schap"
9-2-2018 'Gezocht: sociale bio-boer'
9-2-2018 Recordomzet bio-voeding in VK : €2,5 miljard
8-2-2018 Concrete interesse in agrarische bio-sector Suriname

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *