Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Deze week hebben we extra bijzonder vlees"
Jersey vlees van Guus

"We leveren altijd bijzonder vlees, maar deze week is het wel extra bijzonder", vertelt Jacob Beeker van Boerderij Eyckenstein. In de wekelijkse informatieve email die Jacob wekelijks naar zijn afnemers stuurt staat de volgende informatie over Guus:

Deze week hebben we wel erg bijzonder Jerseyvlees. Vorige week brachten we namelijk Guus naar het slachthuis. Guus is ongeveer 4 jaar geleden geboren bij Remeker en daarna net als alle andere stierkalveren van deze boerderij naar ons gegaan. Omdat Remeker een deel van de koeien laat bevruchten door een eigen stier hebben ze er elke twee jaar toch eentje nodig. En die zoeken ze dan uit bij ons, want bij ons lopen natuurlijk al hun stierkalveren. Op basis van de eigenschappen van de moeder, oma en eventueel overgrootoma maken ze een selectie van 6 tot 10 stieren. Die worden vervolgens door een keurmeester beoordeeld volgens een speciale methode op basis van het exterieur van de stier. Alle koeien worden ook volgens deze methode beoordeeld. Op deze manier is het dan mogelijk een stier te selecteren met eigenschappen die aanvullend zijn op de kudde van Remeker.
 

Guus met Peter van de Voort. Foto: Dave de Haan.

Guus was zo'n stier die geselecteerd werd. Na ruim 1,5 jaar bij ons ging hij terug naar zijn geboortegrond. En niet zonder resultaat, er zijn veel nakomelingen gekomen. Wij hebben zijn zonen, zijn dochters zijn bij Remeker. De eerste dochters krijgen nu een eerste kalf en gaan dus melk geven. Bij ons staat wel de halve stal vol met Guus-zonen.
 
Inmiddels is Aart bij ons geselecteerd en terug gegaan naar Remeker. Dus de opvolger van Guus. Guus is groot geworden en zwaar. En er moet weer nieuw bloed in de kudde. Dus Guus is weer terug naar ons. Wij hebben hem opgehaald op de boerderij in Lunteren en naar het slachthuis gebracht. En deze week hebben we dus het vlees van Guus. En de komende jaren hebben we vlees van zijn zonen. Guus is wel dood maar zeker ook weer niet. Hij leeft voort in onze kudde en in die van Remeker. Zijn dochters gaan namelijk de komende jaren een deel van de melk geven voor de Remeker kaas.
 
Deze week gaan jullie het vlees van Guus aanbieden aan jullie klanten. En later het vlees van zijn zonen die nu opgroeien op onze boerderij. En straks ook de kaas van de melk van zijn dochters. Guus is dus belangrijk. Belangrijk voor onze boerderij, voor de Remeker kaas, maar ook voor jullie winkel en klanten. Wij vinden dit een bijzondere gedachte die we graag met jullie delen. Misschien willen jullie dit ook wel delen met jullie klanten.
 
Graag horen we 6 februari wat jullie deze week van Guus willen ontvangen!

Jacob Beeker


De mail is naar de volgende winkels gestuurd:
  • Natuurwinkel Amersfoort
  • Natuurwinkel Utrecht
  • Groene Winkel Zeist
  • De Nieuwe Graanschuur Amersfoort
  • Ekoplaza Soest
  • Ekoplaza Bilthoven

Voor meer informatie:

Jacob Beeker
Boerderij Eyckenstein
Eikensteeg 13
3738 LD Maartensdijk
06 52034717
info@jerseyvleesbestellen.nl
www.jerseyvleesbestellen.nl

Publicatiedatum: 6-2-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-5-2018 Besluit over biologische varkensstal ligt bij Raad van State
15-5-2018 Fraudeonderzoek gestart bij pluimveevleesverwerkend bedrijf in BelgiŽ
14-5-2018 Vion wil 25% meer biologische vleesvarkens slachten in 2020
9-5-2018 Deli Harmony gelooft in biologische vleeswaren
7-5-2018 MOFGA verbijsterd door besluit USDA om OLPP niet in te voeren
4-5-2018 "Consument kan beter biologische producten kiezen"
4-5-2018 "Kiloknallers maken plaats voor biologisch vlees"
4-5-2018 Herontwikkeling Groothandelsmarkt Rotterdam: naar multifunctionele foodhub
4-5-2018 Organic Trade Association veroordeelt USDA voor terugtrekking biologische dierenwelzijnsregels
4-5-2018 Samen aan de slag met dubbel doel dieren
2-5-2018 Lidl maakt vaakst reclames vleesvervangers
1-5-2018 Bio-Planet in top drie winkels die het best aan verwachtingen consument voldoen
1-5-2018 44% Belgen eet minder vlees dan vorig jaar
30-4-2018 "Intensief gekweekte kip op zowat alle vlakken duurzamer dan een biologisch"
25-4-2018 "Biologisch veevoeder is schaars"
23-4-2018 "Foodondernemers zijn adviseur van de consument"
23-4-2018 "Jaarlijks scheelt dat enkele honderden kilo's voer per zeug"
17-4-2018 "Vraag biologische biggen groter dan aanbod"
16-4-2018 CE Delft: "Consument betaalt veel te weinig voor vlees"
16-4-2018 "Eerste keer dat je iets biologisch eet, spuug je het waarschijnlijk uit"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *