Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
30 januari vanaf 20:00 uur:

Start Peenacademie in Flevoland met biologische ondernemersgroep

Peentelers uit Flevoland starten de Peenacademie op. Op 30 januari 2018 vanaf 20:00 uur in de Shortgolf in Swifterbant is er een bijeenkomst om de Peenacademie te starten. De academie wordt ondersteund vanuit Delphy en vakblad v/d Grond. Aanleiding is het feit dat voor het rendabel krijgen én houden van de peen teelt veel kennis nodig is. 

Ook afgelopen teeltseizoen was het weer een uitdaging om in de peenteelt tot een goed resultaat te komen. Rugopbouw was lastig, droogte in het voorjaar, wisselende gewasstand en nattigheid vanaf de late zomer zijn zomaar een aantal thema's die afgelopen seizoen aan de orde zijn geweest. Om goed in te spelen op de vraagstukken in de teelt en markt is vaak veel kennis nodig. Kennis die bij de peentelers zelf aanwezig is. Door de vragen van telers zelf, maar ook door hun kennis met collega's in de peenteelt te delen ontstaan nieuwe inzichten. Wellicht komen hier nieuwe onderzoeken en demonstraties uit voort, of vindt aanpassing van de huidige praktijk plaats. Reden van oprichting van de Peenacademie is het versneld gebruik kunnen maken van bestaande kennis en het ontwikkelen van nieuwe kennis over het telen van peen.

Met een gevarieerde startavond wordt ingegaan op een aantal aspecten van de teelt. Rugopbouw, opkomst en mechanische onkruidbestrijding worden door Delphy toegelicht. Belangrijke aandachtspunten voor de bewaring van peen en het verloop van de kwaliteit in de bewaring gedurende het seizoen zal door Dijksma Koudetechniek en Hagranop BV worden toegelicht. 

De Peenacademie start met twee ondernemersgroepen; biologisch en gangbaar. Europa wil graag investeren in zijn platteland. Vandaar dat Europa dit project gedurende drie jaar wil ondersteunen. De organisatie hoopt dan ook op een mooie opkomst van geïnteresseerde peentelers, zowel gangbaar als biologisch. 

Voor meer informatie: www.delphy.nl
Publicatiedatum: