Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verslagenheid na schrappen beste middelgrote biowinkelverkiezing

Tholen – Wat afgelopen woensdag zou moeten uitmonden in een spannende strijd tussen Odin Bergen en Salt Organic, liep uit op een deceptie. Beiden waren tijdens de Beste Biowinkelverkiezing op de Bio-beurs in Zwolle genomineerd in de categorie Middelgrote winkels. Een derde genomineerde had de winkel inmiddels al verkocht, waardoor het bij een tweestrijd bleef. Op het moment suprême besloot de jury echter de prijs aan geen van beiden toe te kennen. Verslagenheid overheerst.


Het team van Salt Organic.

Veel tijd en geld geïnvesteerd

Annemieke Linnenbank-Keesmaat van Salt Organic is teleurgesteld. "Je besteedt veel tijd en geld in alle voorbereidingen. Met een groot spandoek voor de winkel ben je het uithangbord voor de biologische sector. Nu kan ik niets aan de klant uitleggen." De jury gaf te kennen dat beide winkels zo aan elkaar gewaagd waren dat het ondoenlijk was om één van hen als echte winnaar aan te wijzen. 

Salt Organic kreeg overigens wel een aanmoedigingsprijs. De gang van zaken wekte het vermoeden dat de jury voor ogen had de prijs uit te reiken aan de winkel die zich uiteindelijk had teruggetrokken. In een gisteren verstuurd persbericht stelt de jury deze aanmoedigingsprijs "met overtuiging te hebben uitgereikt aan Annemieke Linnenbank-Keesmaat en haar team van Salt Organic, waarmee ze de eerste stappen kan gaan zetten om haar activiteiten verder vorm te geven."

Het team van Odin Bergen.

Te kort dag

Volgens de jury was het te kort dag om de twee overgebleven genomineerden over de gang van zaken te informeren. "Wat mij betreft hadden ze me het desnoods de dag van tevoren nog kunnen melden, dan had ik niet voor zo'n verrassing komen te staan." Ze zegt liever tweede te zijn geworden, dan dat er helemaal geen prijs zou worden uitgereikt. 

Anticlimax

Peter Schuurman, vestigingsmanager van Odin Bergen en Alkmaar, geeft aan het een bijzonder lastige situatie te vinden. Hij wacht op nader bericht vanuit de organisatie. "Het voelt als een anticlimax, maar laten we nog even niet op de zaken vooruitlopen." Er is inmiddels contact geweest met de organisatie om te bespreken hoe dit heeft kunnen gebeuren. "Hopelijk kan er dan alsnog een passend gevolg aan worden gegeven." Annemieke sluit zich bij Peter aan.


Voor meer informatie: