Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Joost maakt telersdroom waar met Heerlijke oogst

Joost van den Oetelaar en zijn bedrijf Heerlijke Oogst, Nautilus' jongste lid, gaat na vier jaar onder de hoede van Jan van Lierop genomen te zijn, nu met circa 25 hectare voor zichzelf beginnen. Hij was al teler natuurlijk. Maar de hectare die hij pachtte bij Jan voelde toch nog een beetje als oefenen. Hij werkte daarnaast mee op bio-vollegrondsgroentebedrijf De Braok Mierlo.
 


Met zijn 24 jaar gaat Joost zijn droom nu waarmaken. Van huis uit komt Joost niet uit een telersfamilie, zijn ouders hebben een fotozaak in Oirschot. Toch is hij teler in hart en nieren, van kleins af aan was de droom om teler te worden er al. Na zijn middelbare school ging hij dan ook naar de HAS in 's Hertogenbosch. Geregeld werd daar naar zijn achtergrond gevraagd, waaruit dan de conclusie werd getrokken 'dan wordt je vast adviseur'. Thuis was er tenslotte geen grond, geen boerderij. Maar de droom bleef en na door Jan van Lierop in het zadel geholpen te zijn, trof hij vorig jaar iemand die grond verkocht. Daarnaast kon hij wat grond pachten, en zo kwam er 25 hectare grond, deels nog in omschakeling, een loods met koelcel en een reeks machines om het land te bewerken. Naast de diverse peulvruchten waar Joost al om bekend staat, gaat hij (zo goed als jaarrond) prei, broccoli, andijvie en slasoorten telen. 

Jan gunt zijn pupil dit nieuwe avontuur van harte. "Natuurlijk doet het ook een beetje zeer, een beetje zoals een kind dat het huis verlaat. Maar ik ben ook blij voor hem dat hij dit avontuur nu aan kan gaan. Hier was het natuurlijk vanaf het begin om te doen. Het is een enthousiaste, bevlogen bio-tuinder, die het zeker gaat maken de komende jaren. Hij is serieus, een harde werker met een groot doorzettingsvermogen en heeft kennis van zaken, beslist goede eigenschappen om een eigen bedrijf te beginnen." Voor iedereen met dezelfde droom is er nog een boodschap: "Je moet het gewoon doen. Dan kom je vanzelf mensen tegen die je het gunnen en je vooruit willen helpen."

Voor meer informatie: www.nautilusorganic.nl
Publicatiedatum: