Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitbreiding naar België

Inschrijving Gaia Green Awards 2018 geopend

De derde editie van de Gaia Green Awards is gestart. Vanaf gisteren is het voor restaurants, hotels en strandpaviljoens mogelijk om zich aan te melden voor deelname aan de Gaia Green Awards. De MVO Award breidt dit jaar uit naar buurland België. De winnaars van de Gaia Green Awards worden dinsdag 18 september 2018 bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam. 



De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven in Nederland en België die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. Aanmelden voor de de awards kan tussen 15 januari en 15 april 2018 via deze link


Winnaars 2017

In 2017 zijn de Gaia Green Awards voor de tweede keer uitgereikt in Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam. De winnaars in 2017 per categorie waren Stadshotel Woerden (hotels), Gys Utrecht (Restaurants) en Timboektoe (Strandpaviljoens). Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt met een eerlijke en verantwoorde menukaart. De Falco Eleonora Award 2017 is gegaan naar Restaurant Natuurlijk.

Duurzaamheid 

Duurzaamheid in de horeca wordt steeds belangrijker. Zo bleek uit een onderzoek van de Horecava in 2017 dat 75 procent van de gasten duurzaamheid belangrijk vindt bij horecalocaties. Ook openen er in 2018 maar liefst vier klimaatneutrale hotels in Amsterdam. Door de toenemende aandacht voor duurzaam ondernemen, neemt het aantal aanmeldingen voor de Gaia Green Awards jaarlijks toe. 

Ook voor de editie van 2018 zijn er ambitieuze groeidoelstellingen. Sander Verschuren van Green Leisure Group is daarom ook blij met de uitbreiding naar België: "We hebben de laatste jaren vanuit België van diverse partijen de vraag gehad of zij ook konden meedingen naar de Gaia Green Awards. Door de samenwerking met De Groene Sleutel en La Clef Verte wordt dit nu mogelijk. Door de uitbreiding verwachten we het niveau van de award en het aantal deelnemers nog verder omhoog te brengen."

Partners

De partijen die de award ondersteunen zijn Green Key Nederland, EKO Keurmerk, Vis&Seizoen, Good Fish Foundation, Bookdifferent.com, Biojournaal, Slow Food Nederland, Olijfbedrijf, hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure. De award wordt gesponsord door Santas Koffie, Made Blue en Gastvrij Rotterdam. Het aantal partners is dit jaar uitgebreid met De Groene Sleutel (GoodPlanet Belgium) en La Clef Verte. 

Procedure

Na het aanmelden worden eind april de genomineerden (maximaal) 5 locaties per categorie bekend gemaakt. Zij ontvangen een aanvullend verzoek om informatie. In juni worden vervolgens de drie finalisten per categorie bekendgemaakt. Een vakjury beoordeelt de inschrijvingen op basis van de ingestuurde informatie en mystery visits en het publiek kan stemmen op de finalisten. Dan volgt op dinsdag 18 september het moment suprême met de bekendmaking van de winnaars op Gastvrij Rotterdam. 
Stap 6: Op dinsdag 18 september 2018 worden de winnaars bekend gemaakt op Gastvrij Rotterdam.

Voor meer informatie: www.gaiagreenawards.nl
Publicatiedatum: