Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationale biologische paksoi-weken van start

Het jaar begint goed voor Nederlandse paksoi-telers, want van 12 tot 24 januari start Eosta met de Internationale Paksoi Weken. Deze weken staan volledig in het teken van de knapperige kool die haar oorsprong kent in China.

Om de weken af te trappen overhandigde biologisch-dynamisch paksoi-teler Rob van Paassen een mooi biologisch boeketje paksoi aan Eosta-inkoper Cor Berkhout. Tijdens de aankomende Bio-beurs in Zwolle zal de veelzijdige groente uitgebreid worden gepromoot en zal Rob zelf ook aanwezig zijn om alle vragen over het telen van de paksoi te beantwoorden.


Cor en Rob met een paksoi-boeketje.

Eosta is de drijvende kracht achter de internationale paksoi-weken. Michaƫl Wilde, duurzaamheid en communicatie manager Eosta, licht toe. "De voornaamste reden dat wij deze weken zijn gestart is dat wij vinden dat dit prachtige Hollandse product veel meer aandacht verdient. De koolsoort is ontzettend veelzijdig en bovendien erg duurzaam." Paksoi is ideaal voor het Hollandse klimaat, omdat de kassen nauwelijks verwarmd hoeven te worden. Bovendien speelt Paksoi een belangrijke rol in het vruchtbaar houden van de bodem.
Publicatiedatum: