Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Prijswinnaars 'Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw' bekend

Uit de aanmeldingen voor de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw heeft de jury 3 prijswinnaars genomineerd in nog willekeurige volgorde:

  • Geitenboerderij Ridammerhoeve van familie Dam-Riteco uit Amsterdam;
  • Kippenopfokbedrijf Remijnse van familie Remijnse uit Kraggenburg;
  • de Beersche Hoeve van René Groenen en Gineke de Graaf uit Oostelbeers.

De Rabobank ondersteunt de prijs en stimuleert hierdoor de koplopers die verschil maken voor mens en milieu. Het prijzengeld is als volgt samengesteld: 1.500 euro voor de eerste prijs, 750 euro voor de tweede prijs en 250 euro voor de derde prijs.

Uitnodiging uitreiking en workshop

De Ekoland Innovatieprijs wordt feestelijk uitgereikt op woensdag 17 januari om 20:15 uur op de Bio-beurs in de Suyderseezaal in de IJsselhallen te Zwolle. Voorafgaand aan de uitreiking vindt in workshopruimte B van 17:45 tot 18:45 uur een workshop plaats waarin de drie genomineerden hun bedrijf en innovaties presenteren aan beursbezoekers en de pers. Hierbij bent u van harte welkom.

Korte omschrijving genomineerden (in willekeurige volgorde):

Geitenboerderij Ridammerhoeve
Geitenboerderij Ridammerhoeve innoveert praktisch voor landbouw én bezoekers. De zelf ontwikkelde zelfrijdende afrastering geeft de geiten steeds een aantrekkelijk stukje vers gras om te begrazen, waardoor de grasopname grofweg verdubbelt. Gedroogd gras uit eigen hooidrogerij zorgt voor gezonde geiten. De 350.000 bezoekers per jaar krijgen een unieke onderdompeling in de landbouw. Met melkflesjes voor de lammeren, eigen zuivelverwerking, eigen geitenvlees en nu ook verse groenten.

Voor meer informatie: www.geitenboerderij.nlKippenopfokbedrijf Remijnse
De familie Remijnse heeft de biologische opfok van jonge kippen als sector mee opgebouwd. Inmiddels zijn het echte kippentrainers! Met veel aandacht en meerdere keren per dag activeren van de kuikens worden ze opgeleid voor hun nieuwe stal. Familie Remijnse houdt daarbij rekening met de stalinrichting van de ontvangende legkippenhouder en zijn feedback. Hun unieke uitloop geeft gezonde dieren. Met slechts 2% uitval heeft familie Remijnse een innovatieve trainingsmethode voor veerkrachtige hennen.

(De familie Remijnse heeft geen eigen website)De Beersche Hoeve
De Beersche Hoeve veredelt en vermeerdert zaadvaste rassen. Voor dit unieke vak, waarvoor Rene Groenen en Gineke de Graaf een uitstekend waarnemingsvermogen ontwikkelden, werkt de Beersche Hoeve samen met Bingenheimer Saatgut. Een bedrijfsverplaatsing en vernieuwing is op originele wijze gefinancierd door de keten: de Beersche Hoeve is 100% dochter van coöperatie Odin. Zo blijven zaadvaste rassen met smaak beschikbaar voor boer en burger.

Voor meer informatie: www.debeerschehoeve.nlPublicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018