Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Geen BTW op bio'-campagne introduceert Thema Klimaat

Wat is de ballast van jouw boodschappen? De inhoud van je boodschappentas kan zwaar wegen. Ook voor het klimaat. De uitstoot van de landbouw jaagt namelijk klimaatverandering aan. Tegelijkertijd bedreigt klimaatverandering onze wereldwijde voedselvoorziening.



Met ruim vier miljoen runderen, twaalf miljoen varkens en honderd miljoen kippen, is de vee-industrie uit op hoge winsten, terwijl de maatschappij hiervoor de rekening betaalt. Zo draagt de uitstoot van methaan en fijnstof bij aan het broeikaseffect en ontwrichten mestoverschotten onze ecosystemen. Om over de schadeposten van dierziekten maar te zwijgen.
"Toch heb je de veranderkracht in eigen hand", zegt Vera Dalm, directeur van Milieu Centraal. En die verandering begint met bio. "Biologische boeren houden de bodem levend en vangen de gevolgen van klimaatverandering beter op. Daarnaast voorkomt het weglaten van kunstmest een grote hoeveelheid CO2-uitstoot." En verder? "Beperk voedselkilometers met groente en fruit uit de buurt en het seizen."

Voor meer informatie: www.geenbtwopbio.nl
Publicatiedatum: