Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

'Geen BTW op bio'-campagne introduceert Thema Klimaat

Wat is de ballast van jouw boodschappen? De inhoud van je boodschappentas kan zwaar wegen. Ook voor het klimaat. De uitstoot van de landbouw jaagt namelijk klimaatverandering aan. Tegelijkertijd bedreigt klimaatverandering onze wereldwijde voedselvoorziening.Met ruim vier miljoen runderen, twaalf miljoen varkens en honderd miljoen kippen, is de vee-industrie uit op hoge winsten, terwijl de maatschappij hiervoor de rekening betaalt. Zo draagt de uitstoot van methaan en fijnstof bij aan het broeikaseffect en ontwrichten mestoverschotten onze ecosystemen. Om over de schadeposten van dierziekten maar te zwijgen.
"Toch heb je de veranderkracht in eigen hand", zegt Vera Dalm, directeur van Milieu Centraal. En die verandering begint met bio. "Biologische boeren houden de bodem levend en vangen de gevolgen van klimaatverandering beter op. Daarnaast voorkomt het weglaten van kunstmest een grote hoeveelheid CO2-uitstoot." En verder? "Beperk voedselkilometers met groente en fruit uit de buurt en het seizen."

Voor meer informatie: www.geenbtwopbio.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Ruige mest is onderdeel van de bijna gesloten kringloop van de biologische teelt! Deze mest wordt door de eigen dieren van de teler geproduceerd waardoor er geen kunstmest hoeft te worden gebruikt. De leugen regeert idd! Voor de productie van kunstmest worden grote hoeveelheden chemicaliën en aardgas gebruikt en worden de fosfaatmijnen in derde wereldlanden geplunderd!
B.J., Ouderkerk aan de IJssel - 2018/01/12 21:47:59.000


In bio mest zitten geen medicijnresten, kan ook niet omdat die dieren amper medicatie nodig hebben omdat ze onder betere omstandigheden worden gehouden. Mest van dieren die wel medicatie hebben gekregen wordt apart afgevoerd. En waar wilde je die zware metalen vandaan halen?? Dat is namelijk alleen mogelijk bij het gebruik van kunstmest! Je begint nu wel heel erg te neuzelen!
B.J. , Ouderkerk aan den IJssel - 2018/01/13 02:14:05.000


De mevr stelt er geenkunmest toegegepast in de bio teelt is ruige mest en compost waar npk inzit dan geen groeibevorderaar
De leugen regeert
jpk, deil - 2018/01/12 15:18:28.000


Er is nog geen onderzoek bekend van bio mest naar medicijnresten en zware metalen
jpk, deil - 2018/01/12 23:41:51.000© BioJournaal.nl 2018