De consumptie van biologisch voedsel in Spanje had in 2016 een waarde van circa 1,7 miljard euro. Dit is een stijging van 12,5 procent ten opzichte van 2015. Hiermee werd vervolg gegeven aan de stijgende tendens van afgelopen jaren: 2016 was het derde jaar op rij dat de consumptie meer dan 10 procent steeg.
Volgens het Spaanse Ministerie van Landbouw is deze stijging in lijn met wat wordt waargenomen op de belangrijkste wereldmarkten voor biologische producten, zoals de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. In vergelijking met de consumptie van regulier voedsel (een toename van 0,7 procent ten opzichte van 2015), is de stijging in de consumptie van bio-producten bijzonder groot.
Aandeel totale voedselconsumptie
Momenteel maken biologische producten In Spanje 1,69 procent van de totale voedselconsumptie uit. De gemiddelde uitgave per persoon aan biologisch voedsel ligt rond de 36,33 euro per jaar. Dit is een toename van 68,9 procent ten opzichte van 2012. Als deze tendens wordt voortgezet, zou de biologische consumptie al vóór 2020 meer dan 2 procent van de totale consumptie kunnen uitmaken. Dit zal van beslissende invloed zijn op de toekomstige ontwikkeling van de sector.
Bron: Efeagro.com