Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw keuzevak voor MBO-studenten: 'Biologische bedrijfsvoering'

Op donderdag 18 januari 2018 introduceren ketenorganisatie Bionext en de agrarische opleidingscentra Terra, Clusius college en Nordwin het MBO-keuzedeel biologische bedrijfsvoering. Vanaf september 2018 kunnen studenten van die drie instellingen zich verdiepen in biologische bedrijfsvoering. Andere agrarische opleidingscentra kunnen zich hierbij aansluiten. Het keuzedeel sluit nauw aan op de praktijk en wordt deels op een biologisch bedrijf gegeven. Aansluitend op de introductie gaan boeren en telers in gesprek met het onderwijs.



"In de biologische sector leeft al langer de wens om meer aandacht te krijgen voor biologisch in het onderwijs", licht Bavo van den Idsert, directeur van Bionext, toe. "Met dit keuzevak zetten we hierin een reuzenstap vooruit. Vanwege de snelle groei van biologisch is het goed dat elke student die nu van het groene onderwijs afkomt kennis kan maken met biologisch. We hopen dat ook in het VMBO en HBO deze verdiepingsmogelijkheden aangeboden gaan worden."

Bionext werkt aan meer biologisch in het onderwijs. Naast dit MBO-keuzedeel wordt gewerkt aan meer biologisch in het VMBO en het HBO. Op Groen Kennisnet is inmiddels een dossier Biologische landbouw gemaakt. 

Voor meer informatie: www.bionext.nl
Publicatiedatum: