Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
IJsbrand Snoeij (Biohuis) over hoog bezoek op Bio-beurs:
"Nu laten zien waar de sector voor staat"

Tholen – Vormt de Bio-beurs een goede afspiegeling van de biologische sector? IJsbrand Snoeij, sinds 31 oktober vorig jaar voorzitter van Biohuis, knikt instemmend. Het bezoekerspubliek en de exposanten zijn in zijn ogen meer dan representatief en ook de bestaande biologische belangenorganisaties weten elkaar goed te vinden. "Door de komst van Koningin Máxima en landbouwminister Carola Schouten krijgt deze Bio-beurs een heel bijzonder tintje", blikt hij vast vooruit. Breed profiel

Biohuis heeft 15 aangesloten verenigingen en telt ruim 800 leden. IJsbrand: "Deze partijen weerspiegelen allemaal een bepaalde subsector. Binnen onze eigen kring is er aan de zijde van de primaire producenten sprake van een mooi breed profiel. De samenwerking met biologische winkeliers en de handel verloopt goed. Deze groepen zijn vertegenwoordigd in respectievelijk de Biowinkelvereniging en BioNederland. Onze gezamenlijke organisatie Bionext is voor ons een krachtige uitvoerder en belangenbehartiger. Ze heeft de 'tentakels' in het veld en is vaak eerste aanspreekpunt voor media en consumenten, waar wij als 'boerenkant' natuurlijk weer op kunnen anticiperen."

Gemoedelijke sfeer

Als actief bezoeker van de Bio-beurs merkt IJsbrand dat hij geen tien meter kan lopen voordat hij weer een bekende tegen het lijf loopt. "Er heerst een gemoedelijke sfeer, boordevol ontmoetingsplekken om je netwerk te onderhouden en nieuwe contacten op te doen. Ook voor de leden van Biohuis is het dé plek bij uitstek om elkaar weer te ontmoeten." Vlak voor aanvang van de beurs vindt de ALV van Biohuis plaats. 

Samenwerking nodig

Dat het de sector voor de wind gaat is geenszins een signaal voor ondernemers om op de lauweren te gaan rusten, verwacht de voorzitter. "Bijna iedereen binnen de sector is energiek, actief, betrokken en gedreven door passie. De maatschappij ontwikkelt zich in rap tempo. Het is belangrijk scherp te blijven en ook zelf weer te blijven doorontwikkelen en bijvoorbeeld ook omschakelaars te faciliteren. Om duurzame landbouwpraktijken te bevorderen, kunnen wij niet zonder de reguliere sector, net zoals de biosector op het front van verduurzaming veel voor de reguliere sector kan betekenen."

Stimulerend landbouwbeleid

De vereniging vestigt de hoop op een voor de biosector constructief landbouwbeleid. "Het feit dat de Bio-beurs zo ontzettend in de belangstelling staat en nu zelfs wordt vereerd met een bezoek van Koningin Máxima en landbouwminister Carola Schouten, geeft een hoop aan. Een succes dat op het conto van een actieve sector geschreven mag worden. Het moment bij uitstek om nogmaals te benadrukken welke waarde de biologische landbouw heeft en waarom we verdere ontwikkeling graag gesteund zien worden in concreet landbouwbeleid. Eén ding is zeker: bio krijgt op deze manier een bijzonder podium."


Voor meer informatie: 

Publicatiedatum: 5-1-2018
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

19-1-2018 Fotoreportage 'Koninklijke' Bio-beurs 2018
17-1-2018 Beursplattegrond van exposanten Bio-beurs
17-1-2018 Avondklas over de giraf en de jakhals in onze communicatie
17-1-2018 "Zo'n mix van branchevertegenwoordigers op congresniveau tamelijk uniek"
16-1-2018 Maurits Groen opent tweede dag Bio-beurs
16-1-2018 Op de Bio-beurs: workshop over EKO-leer
16-1-2018 Inschrijving Gaia Green Awards 2018 geopend
15-1-2018 "Hoe helpt techniek de ecologie verder?"
15-1-2018 Eerste editie Pureness en BioMechaTech op Bio-beurs 2018
15-1-2018 Première film koolstofboeren op de Bio-beurs
12-1-2018 Fotoreportage: bio groeiende op Horecava 2018
12-1-2018 Consumenten verleiden tot een natuurvoedingslifestyle
11-1-2018 18 december: workshop over voedseltransitie
11-1-2018 Vernieuwingen bij TerraSana worden zichtbaar op Bio-beurs
9-1-2018 10-punten Expertplan geeft visie op duurzamer Nederland
9-1-2018 "Geur krachtige marketingtool voor winkeliers"
9-1-2018 2025 omslagpunt voor de nieuwe economie?
8-1-2018 Verkiezing Favoriet Bioproduct 2018 tijdens Bio-beurs
5-1-2018 7 uur vertrekken, 9 uur op de beurs
4-1-2018 Symposium Bejo over voordelen veredeling bio-productie

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *