Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
IJsbrand Snoeij (Biohuis) over hoog bezoek op Bio-beurs:
"Nu laten zien waar de sector voor staat"

Tholen – Vormt de Bio-beurs een goede afspiegeling van de biologische sector? IJsbrand Snoeij, sinds 31 oktober vorig jaar voorzitter van Biohuis, knikt instemmend. Het bezoekerspubliek en de exposanten zijn in zijn ogen meer dan representatief en ook de bestaande biologische belangenorganisaties weten elkaar goed te vinden. "Door de komst van Koningin Máxima en landbouwminister Carola Schouten krijgt deze Bio-beurs een heel bijzonder tintje", blikt hij vast vooruit. Breed profiel

Biohuis heeft 15 aangesloten verenigingen en telt ruim 800 leden. IJsbrand: "Deze partijen weerspiegelen allemaal een bepaalde subsector. Binnen onze eigen kring is er aan de zijde van de primaire producenten sprake van een mooi breed profiel. De samenwerking met biologische winkeliers en de handel verloopt goed. Deze groepen zijn vertegenwoordigd in respectievelijk de Biowinkelvereniging en BioNederland. Onze gezamenlijke organisatie Bionext is voor ons een krachtige uitvoerder en belangenbehartiger. Ze heeft de 'tentakels' in het veld en is vaak eerste aanspreekpunt voor media en consumenten, waar wij als 'boerenkant' natuurlijk weer op kunnen anticiperen."

Gemoedelijke sfeer

Als actief bezoeker van de Bio-beurs merkt IJsbrand dat hij geen tien meter kan lopen voordat hij weer een bekende tegen het lijf loopt. "Er heerst een gemoedelijke sfeer, boordevol ontmoetingsplekken om je netwerk te onderhouden en nieuwe contacten op te doen. Ook voor de leden van Biohuis is het dé plek bij uitstek om elkaar weer te ontmoeten." Vlak voor aanvang van de beurs vindt de ALV van Biohuis plaats. 

Samenwerking nodig

Dat het de sector voor de wind gaat is geenszins een signaal voor ondernemers om op de lauweren te gaan rusten, verwacht de voorzitter. "Bijna iedereen binnen de sector is energiek, actief, betrokken en gedreven door passie. De maatschappij ontwikkelt zich in rap tempo. Het is belangrijk scherp te blijven en ook zelf weer te blijven doorontwikkelen en bijvoorbeeld ook omschakelaars te faciliteren. Om duurzame landbouwpraktijken te bevorderen, kunnen wij niet zonder de reguliere sector, net zoals de biosector op het front van verduurzaming veel voor de reguliere sector kan betekenen."

Stimulerend landbouwbeleid

De vereniging vestigt de hoop op een voor de biosector constructief landbouwbeleid. "Het feit dat de Bio-beurs zo ontzettend in de belangstelling staat en nu zelfs wordt vereerd met een bezoek van Koningin Máxima en landbouwminister Carola Schouten, geeft een hoop aan. Een succes dat op het conto van een actieve sector geschreven mag worden. Het moment bij uitstek om nogmaals te benadrukken welke waarde de biologische landbouw heeft en waarom we verdere ontwikkeling graag gesteund zien worden in concreet landbouwbeleid. Eén ding is zeker: bio krijgt op deze manier een bijzonder podium."


Voor meer informatie: 

Publicatiedatum: 5-1-2018
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 Details GO! Organic Festival zijn bekendgemaakt
20-4-2018 Internationaal tweedaags kleinfruitevent
19-4-2018 Informatiebijeenkomst Academie Kraaybeekerhof: 21 april
18-4-2018 Denen zetten nieuw biologisch wereldrecord
17-4-2018 Technologische revolutie in de voedselketen
13-4-2018 Bio melkveehouder doet mee aan 'Loeren bij de Boeren'
12-4-2018 Inschrijven voor Masterclass Joel Salatin kan nog
12-4-2018 Studiedag vitaliteit van voeding op 18 april
11-4-2018 Voorproefje nieuwste innovaties Natural & Organic Products Europe 2018
11-4-2018 Biologisch varkenshouder als gastspreker in Dalfsen
10-4-2018 Najaarscongres BD/Demeter op woensdag 17 oktober
9-4-2018 EKO-promotieweek: Save The Date
30-3-2018 Vierde editie Afrika Works! wordt gehouden in Rotterdam
29-3-2018 Natexpo Lyon: 600 exposanten verwacht
27-3-2018 Klimaatverandering en de gevolgen voor de wereldvoedselvoorziening
26-3-2018 Eerste Nationale Bijentelling op 21 en 22 april
21-3-2018 Kan de voedselproductie zonder chemie?
21-3-2018 Chocolade-event in Maastricht
20-3-2018 Fotoreportage: BioBorrel focust op begin van de bio-keten
20-3-2018 Vele nieuwe merken aanwezig op Natural Food Show 2018

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *