Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

"Ludieke actie werd door buurtgenoten opgezet"

De Nieuwe Graanschuur uitgeroepen tot beste buurtwinkel

Tholen – Als hardwerkende detaillist voel je je natuurlijk enorm gesteund door elke eervolle vermelding, in welke vorm dan ook. Abel Hertzberger, Bas Verwer en Judith Vos, de drie vennoten van De Nieuwe Graanschuur uit Amersfoort, waren dan ook aangenaam verrast toen zij een oorkonde ontvingen waarin zij werden uitgeroepen tot 'beste buurtwinkel'. In de verpakkingsarme winkel wordt voorrang gegeven aan producten uit de streek. Vanwege deze specifieke accenten komen bewuste klanten uit alle delen van Amersfoort naar de winkel. 


De felbegeerde oorkonde.

"Natuurlijk doen we daar ook moeite voor", reageert Abel. "Als iemand uit de buurt ziek is, of te oud om zware boodschappen te dragen, dan brengen we dat even aan de deur. Daar zijn buren voor. Menigmaal komen mensen ook bij ons langs om een praatje te maken. Binnenkort gaan we de inrichting zo aanpassen dat ter plekke koffie met een broodje of een warme quiche genuttigd kan worden. Zo vergroten we de kans op ontmoetingen met nieuwe klanten en klanten onderling." Abel spreekt namens De Nieuwe Graanschuur als hij zegt blij te zijn te merken dat buurtgenoten zoveel waardering uiten. Saillant detail: het waren juist zij, een groep vaste klanten, die met deze provisorische prijs op de proppen kwamen. "Dat laat zien dat je in de regio toch op handen wordt gedragen. Het betekent veel voor ons."


De oorkonde prijkt ingelijst en wel op de muur op het pand van De Nieuwe Graanschuur. 

Abel is positief gestemd over het nieuwe jaar. "Het afgelopen jaar hebben we vergeleken met andere biologische winkels stevige groei gekend. Dat stopt niet zomaar per 1 januari. Hoewel het 'nieuwe' van onze winkel er al wel een beetje af is, merken we uit de vele reacties dat we dat voor een hoop van onze klanten dat nog wel steeds zijn." De zegsman signaleert een trend waarin vergelijkbare concepten de markt betreden. "Een voorbeeld daarvan is Gedeelde Weelde, een coöperatie-in-wording in Maastricht."

"De markt groeit hard, maar het is zaak waakzaam te blijven op bedrijven die de keurmerken onderuit halen", waarschuwt Abel. "Niet helder en eerlijk communiceren over duurzame productiemethoden of producten zelf werkt instabiliteit binnen de sector in de hand."

Voor meer informatie: www.denieuwegraanschuur.nl

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018