Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Vooral festivals populair in groeiende evenementensector

In totaal vonden er 2.171 middelgrote tot grote openbaar toegankelijke evenementen plaats in de vijftig grootste gemeenten van Nederland, een groei van 19,5 procent ten opzichte van 2015. Deze groei maakt een einde aan drie jaar van lichte daling. 41 procent van de evenementen vond plaats in de vijf grootste gemeenten, een lichte stijging ten opzichte van 39 procent in 2015. Amsterdam blijft de gemeente die de meeste evenementen voor haar rekening neemt, in 2016 waren dit er 342. Daarna volgen Rotterdam en Utrecht met respectievelijk 167 en 152 evenementen in 2016. Den Haag (118) en Eindhoven (114) completeren de top 5.  Buiten de grootste gemeenten vallen Breda, Apeldoorn, Nissewaard en Zaanstad op met stijgende bezoekaantallen.

Evenementen worden steeds populairder als vrijetijdsbesteding: het totale bezoekaantal in de vijftig grootste gemeenten (de G50) stijgt al enkele jaren, tot 65,4 miljoen in 2016. Festivals zijn verreweg de populairste vorm; bijna de helft van deze bezoeken wordt gebracht aan festivals. Vooral in Amsterdam neemt het aantal festivals toe: de afgelopen jaren steeg het aanbod naar 141 festivals, waarvan 77 procent kunst- en cultuurfestivals waren.

Evenementenaanbod G5

Van de verschillende vormen die evenementen kunnen aannemen is het aantal festivals het grootst: meer dan 1000 in de G50. Daarna volgen sportevenementen, met in totaal 329 in 2016. Het aantal jaarmarkten, braderieŽn en kermissen steeg het hardst in 2016; het aantal bezoeken binnen deze vorm steeg mee. Andere evenementenvormen als beurzen, concerten en parades blijven redelijk stabiel door de jaren heen.


Bron: Respons

Publicatiedatum: 18-12-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
10-11-2017 Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *