Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Ekoplaza redt 2.000 kg bananen
Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling

In het voorjaar kwamen Hutten en Ekoplaza met een nieuw product tegen voedselverspilling; een bananenbrood van bananen die anders werden weggegooid. 

Dit product is met enthousiasme ontvangen en heeft ervoor gezorgd dat er bijna 2.000 kg aan bananen is gered. Na dit succes zijn Hutten en Ekoplaza weer samen gaan zitten om nog meer voedselverspilling tegen te gaan. Het is wederom gelukt om groente en fruit, dat eigenlijk niet meer geschikt is voor verkoop, maar nog uitstekend voor consumptie, om te zetten in twee banketproducten: de bietenbrownie en de wortelmuffin.

De bieten en de wortels zijn afkomstig van Green Organics. Zij werken samen met telers, maar verpakken ook diverse groenten. De wortels die Ekoplaza gebruikt voor de wortelmuffin zijn uitvalproducten uit de verpakkingslijn van Green Organics. Alles wat een lelijke vorm heeft of afgebroken is, wordt gewoonlijk afgedankt als veevoer. Terwijl dit product eigenlijk nog prima is. 

De rode bieten zijn de overblijfselen van te kleine bietjes, niet geschikt voor normale verkoop. Ook deze hebben vaak een laagwaardige bestemming, maar passen prima in bijvoorbeeld een rode bietenbrownie. Met deze introducties wordt er weer een stap gezet in het voorkomen van voedselverspilling.

Voor meer informatie: www.ekoplaza.nl


Publicatiedatum: 1-12-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt
23-2-2018 EKO-keurmerk wordt gevierd met het ‘blije biologische worstenbroodje’
14-2-2018 Belgische campagne voor biologische graanproducten
12-2-2018 Omzetgroei met dubbele cijfers voor Trek en Bear
30-1-2018 Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
26-1-2018 Wessanen focust op verantwoorde tussendoortjes
22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *