Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Gemaakt van oesterzwamvoetjes
Botanic Bites introduceert 1,5 meter lange plantaardige worst

Botanic Bites heeft tijdens de Dutch Design Week haar nieuwste project Planti15; een 1,5 meter lange plantenworst gemaakt van oesterzwammen. Geheel passend bij het thema van de DDW 2017: Stretch. Oprichtster
Doreen Westphal heeft een passie voor culinaire innovatie, die verder wordt aangewakkerd door maatschappelijke vraagstukken. 



Een jaar geleden ging zij met boeren in gesprek over hun reststromen. Toen ontmoette ze Marielle van Lieshout, oesterzwamteler uit Liessel. Binnen het project FoodHeroes van ZLTO en BKKC gingen zij toen op zoek naar een toepassing voor een reststroom van 10.000 kg oesterzwamvoetjes.
 
Doreen ging aan de slag en maakte chips, 'draadjesvlees' en Paddo Bites. Het eindresultaat is uiteindelijk Planti15 geworden: een plantaardige worst die 15 keer langer is dan een vleesworst. Waarom? Omdat men op hetzelfde stuk land tot 15 keer meer plantaardige eiwitten kan verbouwen dan dierlijke! Planti15 is dan ook geen worst die wordt gegeten door één persoon, maar waar 15 gasten van kunnen genieten.
 
"De problemen zijn ernstig", zegt Doreen. "Ons vleesintensieve, Westerse dieet levert een hoop problemen op; denk aan dierenwelzijn, het hoge waterverbruik, vervuiling en klimaatverandering. Maar hoe verleid je mensen gezonder en duurzamer te consumeren? Ons antwoord: door het aanbieden van topproducten. Uiteindelijk overtuigen wij door de rijke smaak en goede bite van onze gezonde, duurzame, plantaardige producten."
 
Het team van Botanic Bites heeft grote plannen met de worst. Hij zal in een handzaam formaat worden toegevoegd aan het bestaande assortiment. 
 
Voor meer informatie:

Publicatiedatum: 12-10-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-10-2017 Vleesvervangers groeien als kool in België
16-10-2017 RizRiz-burger La vie est belle primeur op Vitasana
12-10-2017 De Vegetarische Slager mag productnamen toch blijven voeren
12-10-2017 Vegetarisch seitangehakt nu bij Kroon Biologische Verswaren
6-10-2017 Duitsland: veel kansen voor vegetarische bio-aanbieders
4-10-2017 Delhaize: vegetarisch bio-assortiment met kwart uitgebreid
3-10-2017 Amio: gesigneerd door de bio-boer
21-9-2017 Your Organic Nature #1 in margherita-wijzer Questionmark
22-8-2017 Café Ter Marsch zet vegetarische steak tartare van seitan op de kaart
16-8-2017 Veganistisch alternatief voor vleesliefhebbers in trek
21-7-2017 Vernieuwde Bionova sandwichspreads nu verkrijgbaar
20-7-2017 La vie est belle viert 25-jarig jubileum met vegetarische rijstburger
11-7-2017 ProLaTerre Linzenburger wordt Tomaat & Linzenburger
30-5-2017 Florentin introduceert falafel burger en falafel-broccoli burger
28-4-2017 Nieuw bij Udea: Hobbit Lupeh
25-4-2017 De Vegetarische Slager krijgt Agrofoodpluim
20-4-2017 "Onze missie is om de bio-industrie overbodig te maken"
6-4-2017 Cicioni in Londen verkozen tot 'Best New Organic Food Product'
13-3-2017 Nieuw van Florentin: Speltpita en Hummus Spicy
10-3-2017 Plantaardige vleesvervangers van lokale teelt

 

Reacties:


Nooit geweten dat paddenstoelen tot het plantenrijk behoren. In de jaren 70 stuurde de HAS de hele tuinbouwklas voor een week naar de champignon praktijkschool in Horst en werd ons bijgebracht dat paddenstoelen tot het rijk van de schimmels behoren. Maar ja, het zal de meeste vegetariers en veganisten een worst zijn om welke eiwitten het gaat, zolang ze maar niet van dierlijke herkomst zijn!
Theo Grent, Glasgow - 12-10-2017 15:38:10


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *