Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Gemaakt van oesterzwamvoetjes
Botanic Bites introduceert 1,5 meter lange plantaardige worst

Botanic Bites heeft tijdens de Dutch Design Week haar nieuwste project Planti15; een 1,5 meter lange plantenworst gemaakt van oesterzwammen. Geheel passend bij het thema van de DDW 2017: Stretch. Oprichtster
Doreen Westphal heeft een passie voor culinaire innovatie, die verder wordt aangewakkerd door maatschappelijke vraagstukken. 



Een jaar geleden ging zij met boeren in gesprek over hun reststromen. Toen ontmoette ze Marielle van Lieshout, oesterzwamteler uit Liessel. Binnen het project FoodHeroes van ZLTO en BKKC gingen zij toen op zoek naar een toepassing voor een reststroom van 10.000 kg oesterzwamvoetjes.
 
Doreen ging aan de slag en maakte chips, 'draadjesvlees' en Paddo Bites. Het eindresultaat is uiteindelijk Planti15 geworden: een plantaardige worst die 15 keer langer is dan een vleesworst. Waarom? Omdat men op hetzelfde stuk land tot 15 keer meer plantaardige eiwitten kan verbouwen dan dierlijke! Planti15 is dan ook geen worst die wordt gegeten door ťťn persoon, maar waar 15 gasten van kunnen genieten.
 
"De problemen zijn ernstig", zegt Doreen. "Ons vleesintensieve, Westerse dieet levert een hoop problemen op; denk aan dierenwelzijn, het hoge waterverbruik, vervuiling en klimaatverandering. Maar hoe verleid je mensen gezonder en duurzamer te consumeren? Ons antwoord: door het aanbieden van topproducten. Uiteindelijk overtuigen wij door de rijke smaak en goede bite van onze gezonde, duurzame, plantaardige producten."
 
Het team van Botanic Bites heeft grote plannen met de worst. Hij zal in een handzaam formaat worden toegevoegd aan het bestaande assortiment. 
 
Voor meer informatie:

Publicatiedatum: 12-10-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-4-2018 Vegetafel en Vegenement verhuizen terug naar Rotterdam
24-4-2018 Franse regering verbiedt vleesbenaming op vleesvervangers
16-4-2018 Markt voor vleesvervangers wint snel terrein
12-4-2018 "Mini Falafel veelzijdiger dan grote variant"
15-3-2018 "Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteÔnebron"
14-3-2018 Vanaf heden ook Farm Vegetables Smooth beschikbaar
12-3-2018 "Waardering voor positieve insteek Nationale Week Zonder Vlees"
8-3-2018 VegetariŽrsbond en Ekomenu slaan handen ineen
8-3-2018 Ook vegetariŽrs naar de biologische slager
8-3-2018 KidsProef: Speciale gastdocent in de Week Zonder Vlees
7-3-2018 'Nationale Week Zonder Vlees' om bewustwording te creŽren
5-3-2018 "Consumenten kopen graag voeding waar zeewier in zit"
5-3-2018 Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers
1-3-2018 "Veel variatie mogelijk met seitan"
30-1-2018 ĎKaasí van amandelen en cashewnoten
26-1-2018 "Zeewier maakt samenleving duurzamer"
23-1-2018 Diverse bio-partners voor De Nationale Week Zonder Vlees
16-1-2018 "Miljarden nodig voor transitie naar plantaardig voedsel"
12-1-2018 "Laten zien hoe veelzijdig Bertyn seitan is"
8-1-2018 Jackfruit: ontdekking voor de Vegan keuken

 

Reacties:


Nooit geweten dat paddenstoelen tot het plantenrijk behoren. In de jaren 70 stuurde de HAS de hele tuinbouwklas voor een week naar de champignon praktijkschool in Horst en werd ons bijgebracht dat paddenstoelen tot het rijk van de schimmels behoren. Maar ja, het zal de meeste vegetariers en veganisten een worst zijn om welke eiwitten het gaat, zolang ze maar niet van dierlijke herkomst zijn!
Theo Grent, Glasgow - 12-10-2017 15:38:10


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *