Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Kwaliteit en smaak blijft behouden"
Kaasmakerij Karwij in nieuwe handen

Op 1 oktober heeft de overdracht plaatsgevonden van de activiteiten van Kaasmakerij Karwij op de Hunebedweg 4 in Rolde van Eelco en Lidwien de Boer naar Yuri Blanken en Desiree Cossee.

Inmiddels 33 jaar geleden hebben Eelco en Lidwien zich met hun kaasmakerij gevestigd in Rolde en zijn zij in het achterdeel van hun woonboerderij op de Hunebedweg begonnen met kaasmaken. In latere jaren is daar een uitgebreid assortiment zuivelproducten bijgekomen. Het zijn juist deze producten die onder het merk Drentse Aa Zuivel in de afgelopen jaren landelijke bekendheid hebben gekregen in het natuurvoedingswinkelkanaal. In de brede regio was men al bekend met de kwaliteit van de verschillende yoghurtsoorten en karnemelk van Kaasmakerij Karwij.Vanaf het eerste moment wordt er alleen met biologische melk als grondstof gewerkt. De melk wordt geleverd door EkoHolland Melk op Maat van biologische boeren uit de directe regio. De melk is afkomstig van koeien die buiten in de natuurgebieden en het stroomdalgebied van de Drentse Aa grazen en eten van de weiden met vele kruiden en plantensoorten. Dit maakt de dieren gezond en heeft een positieve invloed op de smaak van de melk, en dus ook van de producten die hiervan gemaakt worden.

Eelco en Lidwien zullen niet verdwijnen uit Rolde. Ze hebben de productieruimtes in de boerderij verhuurd aan de nieuwe ondernemers en blijven hier zelf wonen. "Op deze manier, en met de begeleiding van Eelco en Lidwien in de eerste periode, kunnen we er zorg voor dragen dat de kwaliteit en smaak van de producten op hetzelfde hoge niveau blijft zoals iedereen gewend is", vertelt Yuri. "Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de productie van biologische zuivel en kaas en ook in de handel van deze producten. Naar mijn idee is ťchte ambachtelijke kwaliteit iets wat bijzonder gewaardeerd wordt, en ook noodzakelijk is in de huidige markt voor de natuurvoedingswinkels om zich te kunnen onderscheiden. Als het maar ťcht waar is. Dus geen mooie marketingpraatjes, maar gewoon lekkere spullen." Drentse Aa Zuivel kan hier een mooie rol in spelen voor de gespecialiseerde natuurvoedingswinkel.

"Daarom zijn we zo trots dat we Kaasmakerij Karwij kunnen voortzetten en uitbouwen. Producten als Yogarde, een heerlijke standyoghurt in karakteristieke pot en echt gekarnde karnemelk worden een zeldzaamheid. Zeker als ze ook nog eens gewoon in glas zitten. Niet alleen erg duurzaam, maar ook het beste voor de smaak. Wat onlangs nog werd bevestigd door de gouden medaille die de karnemelk verdiende op de grote keuring van ambachtelijke zuivel in Houten en een zilveren medaille voor de yoghurt", aldus Yuri.

Eelco en Lidwien zijn blij dat ze opvolgers hebben gevonden die de kwaliteiten die zij hun bedrijf hebben gegeven, ook onderkennen. "Het blijft een lastig proces om afscheid te nemen van het werk, maar we hebben alle vertrouwen in de voortgang op deze manier en kijken ook uit naar ons nieuwe leven."

De trouwe klanten van de Drentse Aa producten zullen dus niet zoveel merken van de overgang.

Voor meer informatie:
Yuri Blanken
Craft Dairy VOF-Kaasmakerij Karwij 

Publicatiedatum: 6-10-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 ďVoor derde jaar op rij records verbrokenĒ
22-6-2018 VS: Organic Soup Kitchen wil voedingstherapie centrum opzetten
22-6-2018 Nieuw-Zeelandse biologische teler krijgt boete van 38.000 euro
21-6-2018 Zeeuwse boer twijfelt over omschakeling naar biologisch
21-6-2018 Nieuw bestuur en directie bio-foodcoop Odin
20-6-2018 AR en DVW gaan samen in biologische voeders
20-6-2018 "Bomen planten op landbouwgrond, wat mag ik?"
20-6-2018 Bioteler denkt vanuit het schap
20-6-2018 Hoe voldoen Afrikaanse boeren aan de Europese biowetgeving?
20-6-2018 VS: Organic Trade Association start project om fraude op te sporen
20-6-2018 Colruyt Group presteert beter dan verwacht
19-6-2018 Lekker naar de BioBoer trekt 35.000 bezoekers
19-6-2018 Nederlandse boer wil omwenteling op platteland
18-6-2018 "Wat dieren voor mensen kunnen betekenen, is ook opbrengst"
18-6-2018 "Zorgboerderijen maken bezoekers gelukkiger"
18-6-2018 Primeur: drie EKO-keurmerk certificaten voor Heerlijkheid MariŽnwaerdt
15-6-2018 De Krat in top 10 procent Best for the World Ranglijst B-Corps
15-6-2018 Startup Oot bezorgt bio-ontbijtgranen in brievenbus
14-6-2018 Mei 2018: 45 nieuwe bedrijven gecertificeerd
14-6-2018 WakaWaka is failliet

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *