Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice

Tholen – Als natuurvoedingswinkelier begon Margot Verstegen in 2013 al met de verkoop van zelfgemaakte koeken, cakes en taarten. Inmiddels heeft ze De Groene Winkel in Utrecht vaarwel gezegd om zich in haar nieuwe rol als vrije ondernemer volledig te kunnen richten op haar banketservice. "Ik kreeg in de winkel destijds opvallend veel vraag naar free from-producten, die tot dan toe slechts beperkt verkrijgbaar waren. En dat is in de tussentijd weinig veranderd eigenlijk", vertelt Margot. Vorige maand ontving haar bedrijf Margot Maakt 't het Skal-certificaat.


Kijk er niet vreemd van op als Margot haar gebak in deze Gebakfiets hoogstpersoonlijk komt langsbrengen.

Al haar producten zijn gemaakt van 100% biologische ingrediënten. Dat was overigens voor certificering al het geval. Maar het is voor Margot méér dan een formaliteit. Het is een belangrijke manier om zich als bedrijf mee te kunnen onderscheiden. "Veel aanbieders suggereren 'biologisch of bijna-biologisch te werk te gaan', omdat het in de mode is. Onder consumenten schept die benaming een hoop verwarring. Met het bio-label weet je duidelijk waar je aan toe bent. En naar mezelf toe is het bovendien een bevestiging van mijn handelen."


Margots taarten tijdens het Snorfestival op 9 mei dit jaar.

Al het banket is vrij van tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Zeer binnenkort wordt haar aanbod ook volledig glutenvrij en veganistisch. Margot: "Het is fijn dat er voor mensen met allergieën daarmee meer smaakvolle alternatieven voorhanden zijn, maar dat is nooit een doel op zich geweest. Smaak staat bij mij voorop." Als natuurlijke suikervervanger gebruikt ze kokosbloesemsuiker, dadels en rijstemoutstroop.


Taartjes met pompoenpitten als topping.

Haar gebak staat volledig op zichzelf. Het heeft volgens Margot weinig om het lijf om het gangbare gebak-assortiment na te willen bootsen: "Een vegan mokka-schuimtaart zonder eieren heeft geen kans van slagen. Dan kun je blijven proberen." Tot haar assortiment behoren producten als zuivelvrije 'cheese'cakes, op basis van cashewnoten en kokosolie en citroen-limoen. Margot maakt daarbuiten veel gebruik van groente: zo bestaat de pompoenbrownie voor maar liefst 65 procent uit pompoen. Verder maakt ze notenvrije en rauwe koeken en rauwe bonbons.


Zoveel taarten, zoveel smaken.

Sinds juli 2017 is Margot Maakt 't gevestigd in De Pionier aan de Grebbeberglaan in Utrecht. Indien gewenst is het mogelijk om producten (op afspraak) af te komen halen. Bij grotere orders uit de regio Utrecht biedt Margot de mogelijkheid haar producten zelf langs te komen brengen. Momenteel levert ze aan biologische buurtwinkel Rio de Bio. Binnenkort volgt ook Natuurwinkel Utrecht.

Voor meer informatie:
T: 06-44428119
margot@margotmaaktt.nl
www.margotmaaktt.nl

Publicatiedatum: 27-9-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

12-10-2017 Twee Great Taste Awards voor bio-kaasbiscuits Buiteman
25-9-2017 Afbakbroodjes en baguettes nieuw merk Slooow in het schap
21-8-2017 Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst
18-8-2017 Oogst bio-granen bijna afgerond
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
8-8-2017 De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
21-7-2017 TerraSana presenteert kleurrijke vernieuwde broodlijn
5-7-2017 Historische relatie Korenmolen en biobakkerij in ere hersteld
23-6-2017 Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
19-6-2017 Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt
12-6-2017 "Jammer dat Skal niet meer in staat is om mee te denken"
6-6-2017 Basisprijs bio-graanpool Agrifirm bedraagt 338,78 euro per ton baktarwe
24-5-2017 Bio-granen op windkracht
19-5-2017 Zeeuwse bio-bakker zet haar deuren wagenwijd open
12-5-2017 Buiteman introduceert biscuits met gerijpte Goudse kaas&bieslook
1-5-2017 Belgen bakken bio-brood met buitenlands bakgraan
28-4-2017 "Geen molen verwerkt grondstoffen zo zuiver als de Treffler molen"
19-4-2017 Tritordeum: graan met 40% minder gluten-eiwitten dan tarwe
10-4-2017 Nominatie voor bio-baktarwe uit de Groningse Graanrepubliek
10-4-2017 "Bio-certificaat hoeft geen grote drempel te zijn"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *