Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice

Tholen – Als natuurvoedingswinkelier begon Margot Verstegen in 2013 al met de verkoop van zelfgemaakte koeken, cakes en taarten. Inmiddels heeft ze De Groene Winkel in Utrecht vaarwel gezegd om zich in haar nieuwe rol als vrije ondernemer volledig te kunnen richten op haar banketservice. "Ik kreeg in de winkel destijds opvallend veel vraag naar free from-producten, die tot dan toe slechts beperkt verkrijgbaar waren. En dat is in de tussentijd weinig veranderd eigenlijk", vertelt Margot. Vorige maand ontving haar bedrijf Margot Maakt 't het Skal-certificaat.


Kijk er niet vreemd van op als Margot haar gebak in deze Gebakfiets hoogstpersoonlijk komt langsbrengen.

Al haar producten zijn gemaakt van 100% biologische ingrediënten. Dat was overigens vóór certificering al het geval. Maar het is voor Margot méér dan een formaliteit. Het is een belangrijke manier om zich als bedrijf mee te kunnen onderscheiden. "Veel aanbieders suggereren 'biologisch of bijna-biologisch te werk te gaan', omdat het in de mode is. Onder consumenten schept die benaming een hoop verwarring. Met het biolabel weet je duidelijk waar je aan toe bent. En naar mezelf toe is het bovendien een bevestiging van mijn handelen."


Margots taarten tijdens het Snorfestival op 9 mei dit jaar.

Al het banket is vrij van tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Zeer binnenkort wordt haar aanbod ook volledig glutenvrij en veganistisch. Margot: "Het is fijn dat er voor mensen met allergieën daarmee meer smaakvolle alternatieven voorhanden zijn, maar dat is nooit een doel op zich geweest. Smaak staat bij mij voorop." Als natuurlijke suikervervanger gebruikt ze kokosbloesemsuiker, dadels en rijstemoutstroop.


Taartjes met pompoenpitten als topping.

Haar gebak staat volledig op zichzelf. Het heeft volgens Margot weinig om het lijf om het gangbare gebak-assortiment na te willen bootsen: "Een vegan mokka-schuimtaart zonder eieren heeft geen kans van slagen. Dan kun je blijven proberen." Tot haar assortiment behoren producten als zuivelvrije 'cheese'cakes, op basis van cashewnoten en kokosolie en citroen-limoen. Margot maakt daarbuiten veel gebruik van groente: zo bestaat de pompoenbrownie voor maar liefst 65 procent uit pompoen. Verder maakt ze notenvrije en rauwe koeken en rauwe bonbons.


Zoveel taarten, zoveel smaken.

Sinds juli 2017 is Margot Maakt 't gevestigd in De Pionier aan de Grebbeberglaan in Utrecht. Indien gewenst is het mogelijk om producten (op afspraak) af te komen halen. Bij grotere orders uit de regio Utrecht biedt Margot de mogelijkheid haar producten zelf langs te komen brengen. Momenteel levert ze aan biologische buurtwinkel Rio de Bio. Binnenkort volgt ook Natuurwinkel Utrecht.

Voor meer informatie:
T: 06-44428119
margot@margotmaaktt.nl
www.margotmaaktt.nl

Publicatiedatum: 27-9-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt
23-2-2018 EKO-keurmerk wordt gevierd met het ‘blije biologische worstenbroodje’
14-2-2018 Belgische campagne voor biologische graanproducten
12-2-2018 Omzetgroei met dubbele cijfers voor Trek en Bear
30-1-2018 Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
26-1-2018 Wessanen focust op verantwoorde tussendoortjes
22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *