Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice

Tholen Ė Als natuurvoedingswinkelier begon Margot Verstegen in 2013 al met de verkoop van zelfgemaakte koeken, cakes en taarten. Inmiddels heeft ze De Groene Winkel in Utrecht vaarwel gezegd om zich in haar nieuwe rol als vrije ondernemer volledig te kunnen richten op haar banketservice. "Ik kreeg in de winkel destijds opvallend veel vraag naar free from-producten, die tot dan toe slechts beperkt verkrijgbaar waren. En dat is in de tussentijd weinig veranderd eigenlijk", vertelt Margot. Vorige maand ontving haar bedrijf Margot Maakt 't het Skal-certificaat.


Kijk er niet vreemd van op als Margot haar gebak in deze Gebakfiets hoogstpersoonlijk komt langsbrengen.

Al haar producten zijn gemaakt van 100% biologische ingrediŽnten. Dat was overigens vůůr certificering al het geval. Maar het is voor Margot mťťr dan een formaliteit. Het is een belangrijke manier om zich als bedrijf mee te kunnen onderscheiden. "Veel aanbieders suggereren 'biologisch of bijna-biologisch te werk te gaan', omdat het in de mode is. Onder consumenten schept die benaming een hoop verwarring. Met het biolabel weet je duidelijk waar je aan toe bent. En naar mezelf toe is het bovendien een bevestiging van mijn handelen."


Margots taarten tijdens het Snorfestival op 9 mei dit jaar.

Al het banket is vrij van tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Zeer binnenkort wordt haar aanbod ook volledig glutenvrij en veganistisch. Margot: "Het is fijn dat er voor mensen met allergieŽn daarmee meer smaakvolle alternatieven voorhanden zijn, maar dat is nooit een doel op zich geweest. Smaak staat bij mij voorop." Als natuurlijke suikervervanger gebruikt ze kokosbloesemsuiker, dadels en rijstemoutstroop.


Taartjes met pompoenpitten als topping.

Haar gebak staat volledig op zichzelf. Het heeft volgens Margot weinig om het lijf om het gangbare gebak-assortiment na te willen bootsen: "Een vegan mokka-schuimtaart zonder eieren heeft geen kans van slagen. Dan kun je blijven proberen." Tot haar assortiment behoren producten als zuivelvrije 'cheese'cakes, op basis van cashewnoten en kokosolie en citroen-limoen. Margot maakt daarbuiten veel gebruik van groente: zo bestaat de pompoenbrownie voor maar liefst 65 procent uit pompoen. Verder maakt ze notenvrije en rauwe koeken en rauwe bonbons.


Zoveel taarten, zoveel smaken.

Sinds juli 2017 is Margot Maakt 't gevestigd in De Pionier aan de Grebbeberglaan in Utrecht. Indien gewenst is het mogelijk om producten (op afspraak) af te komen halen. Bij grotere orders uit de regio Utrecht biedt Margot de mogelijkheid haar producten zelf langs te komen brengen. Momenteel levert ze aan biologische buurtwinkel Rio de Bio. Binnenkort volgt ook Natuurwinkel Utrecht.

Voor meer informatie:
T: 06-44428119
margot@margotmaaktt.nl
www.margotmaaktt.nl

Publicatiedatum: 27-9-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 Bio-koekjes voor Nijmeegse Vierdaagse
18-7-2018 "Mijn taarten wonnen aan smaak door de biologische ingrediŽnten"
12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
10-7-2018 Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
25-6-2018 Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Okť FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *