Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Your Organic Nature #1 in margherita-wijzer Questionmark

Kant-en-klaar, vers of uit de diepvries, de vraag naar gemaksmaaltijden groeit al enige tijd sterk. Ook de bewuste consument heeft van die dagen dat het niet lekker uit komt, de zin in koken ontbreekt of dat de keuze valt op een filmavondje onder het genot van een snelle (soms ietwat minder gezonde) hap. Udea voert een assortiment die in deze behoefte voorziet. Zo ook pizza's. Wat te denken van de verse pizza's van Your Organic Nature. De 100% biologische margherita-variant is als beste uit de Questionmark margherita-wijzer gekomen.


Dit is hem: de bereide pizza margherita van Your Organic Nature.

Volgens authentiek recept

Deze pizza van Your Organic Nature wordt gemaakt met een authentieke Italiaanse bodem die in een houtgestookte steenoven is gebakken. De pizza's worden met de hand belegd, uitsluitend met biologische ingrediŽnten. De pizza margherita is belegd met Mozzarella en saus van zongerijpte tomaten.

De margherita-wijzer

Questionmark vergeleek het pizza margherita-aanbod van vijf retailers (Albert Heijn, Jumbo, Ekoplaza, Plus en Lidl) op voedingswaarde, zout en de aanwezigheid van een biologisch keurmerk. Het deed dit deels aan de hand van de schijf van vijf richtlijnen van het Voedingscentrum. Eťn van de voorwaarden heeft betrekking op de hoeveelheid zout en energie per hoofdgerecht.

Deze QM-wijzer is gebaseerd op de product etiketinformatie van producten en is samengesteld aan de hand van de hoeveelheid energie per 100 gram, de hoeveelheid zout per 100 gram en de toekenning van een biologische keurmerk. Elk van deze indicatoren weegt voor een derde mee in de uiteindelijke score. 

De test wijst uit dat de margeritha pizza van Your Organic Nature voldoet aan het maximale aantal kilojoule per hoofdgerecht. Het Voedingscentrum adviseert dat een hoofdmaaltijd Ė omgerekend Ė 2918 kilojoule aan energie mag bevatten om binnen de Schijf van Vijf te passen. Met 2699 kilojoule valt deze pizza daar binnen. De pizza komt overeen met het authentieke recept en bevat geen onnodige toevoegingen.
Geen van de geteste pizza's voldoet aan het zoutcriterium van een hoofdgerecht (2 gram per hoofdgerecht). Met 3,4 gram zout zit de pizza van Your Organic Nature daar boven.

"Het terugdringen van de zoutgehaltes in onze producten is een proces waarmee onze inkopers continu bezig zijn. Dat geldt uiteraard ook voor versmaaltijden zoals pizza's. We verwachten ůůk binnen deze productcategorie verbeterslagen te maken. Het zoutgehalte is een van de elementen waarmee wij versterkt rekening houden", reageert Steven IJzerman daarop.

Voor meer informatie, neem dan contact op met de verkoopafdeling van Udea via 0413-256700. (Artikelnummer: 1547) - www.udea.nl

Publicatiedatum: 21-9-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-7-2018 Nieuw: Spicy Trio
14-6-2018 "Waardering voor de ambachtelijke kant van het bedrijf"
11-6-2018 Slechts 2% van de Duitsers is echt vegetariŽr
30-5-2018 DaniŽl Saat, Spirit: "Onze seitansteak staat op zichzelf"
25-4-2018 Vegetafel en Vegenement verhuizen terug naar Rotterdam
24-4-2018 Franse regering verbiedt vleesbenaming op vleesvervangers
16-4-2018 Markt voor vleesvervangers wint snel terrein
12-4-2018 "Mini Falafel veelzijdiger dan grote variant"
15-3-2018 "Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteÔnebron"
14-3-2018 Vanaf heden ook Farm Vegetables Smooth beschikbaar
12-3-2018 "Waardering voor positieve insteek Nationale Week Zonder Vlees"
8-3-2018 VegetariŽrsbond en Ekomenu slaan handen ineen
8-3-2018 Ook vegetariŽrs naar de biologische slager
8-3-2018 KidsProef: Speciale gastdocent in de Week Zonder Vlees
7-3-2018 'Nationale Week Zonder Vlees' om bewustwording te creŽren
5-3-2018 "Consumenten kopen graag voeding waar zeewier in zit"
5-3-2018 Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers
1-3-2018 "Veel variatie mogelijk met seitan"
30-1-2018 ĎKaasí van amandelen en cashewnoten
26-1-2018 "Zeewier maakt samenleving duurzamer"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *