Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Doozo gaat verder als Ekomenu

Per 1 september 2017 zijn de activiteiten van Doozo geÔntegreerd binnen Ekomenu, een maaltijdbox voor de gezondheidsbewuste consument. Er is keuze uit verschillende leefstijlmenu's en als enige box in BelgiŽ zijn alle ingrediŽnten 100% biologisch. Ekomenu is 100% biologisch maar niet duurder dan andere aanbieders zoals Hello Fresh. Het motto van Ekomenu is 'voor hetzelfde geld eet je biologisch'.



De menu's zijn Variatie met vlees, vis en vega, Vegetarisch, Vegan, Glutenvrij, Lactosevrij en Koolhydraatarm. De missie van Ekomenu 'gezond eten makkelijker maken' is in lijn met de nieuwe Voedingsdriehoek in Vlaanderen. De menu's bevatten veel groenten volgens de Denk Groenten! Denk Fruit!-filosofie van Frank Fol.

Ekomenu heeft een stringent no waste beleid. Per maaltijd zijn de ingrediŽnten verpakt in een individuele, lichtgewicht en recyclebare maaltijdzak. Ekomenu is hiermee de eerste box zonder kartonnen doos en zonder de daaraan verbonden verspilling, milieubelasting en kosten. Vanaf 22 september wordt Ekomenu in Vlaanderen en Brussel thuisbezorgd op vrijdag- en maandagavond.

De initiatiefnemers van Ekomenu, Marjolein de Vlaam en Jack Stroeken, werken reeds jaren samen met Frank Fol in het Denk Groenten! Denk Fruit!-programma. Het receptenteam bestaat uit Marjolein de Vlaam, Frank Fol en Sanne van Rooij.

Doozo is een initiatief van Frank Fol en Catherine van Durme. Catherine van Durme: "We zijn fier om aan te kondigen dat Doozo vanaf heden deel uitmaakt van het vorig jaar in Nederland gestarte Ekomenu. Frank zal als De Groentekok blijven zorgen voor heerlijke recepten en uitbouw in BelgiŽ."

Voor meer informatie: www.ekomenu.be

Publicatiedatum: 21-9-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *