Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Kennismaken met (nieuwe) duurzame producten
Puur! hotspots ontvangen Foodiebox

60 Puur! hotspots ontvingen vorige week de Puur! Foodiebox, vol met pure producten. Met dit nieuwe initiatief wil Puur! uit eten de aangesloten hotspots bedanken en kennis laten maken met (nieuwe) duurzame producten voor de horeca.

Puur! Foodiebox voor de horeca

Alle producten in de box zijn biologisch en/of fairtrade. Met als doel: meer Puur! in de horeca, door restaurants en andere hotspots met puur eten en drinken van eerlijke merken te verbinden.



De Puur! hotspots maken zo op een laagdrempelige manier – ze krijgen de box cadeau – kennis met (nieuwe) duurzame producten. Voor de leveranciers is de Puur! Foodiebox een gemakkelijke manier om de niche van duurzame restaurants te bereiken met een gerichte productpromotie. En niet alleen dat, ook productinformatie, een overzicht van het assortiment voor de horeca, verkrijgbaarheid bij diverse groothandels, eventueel een actie en contactgegevens worden meegestuurd.

Puur! uit eten verzorgt de vooraankondiging met een opvallend kaartje per post en het inpakken en verzenden van de foodieboxen op naam. Ook aan de follow-up is gedacht door de antwoorden op een korte vragenlijst terug te koppelen aan de leveranciers. Online promotie gebeurt door een vermelding van elk bedrijf op deze pagina zodat de merken ook online worden gevonden. Promotie via social media (Twitter, Facebook, Instagram) hoort daar ook bij.
 

Puur! hotspots

Puur! uit eten is er trots op om de aangesloten restaurants, cateraars, hotels, kookworkshops en winkels te promoten. Alle hotspots werken met duurzaam en vooral lekker eten en drinken: biologisch, streekproducten, groenten in de hoofdrol en fairtrade. Het is als Puur! hotspot niet nodig om alles puur te hebben, vanaf 40% aan duurzame producten kan een restaurant of andere hotspot meedoen. Met groene hartjes (maximaal 5) wordt aangegeven hoe Puur! een hotspot is.



Wat zit er in de Puur! Foodiebox?

In de Puur! Foodiebox zit deze eerste keer een verzameling aan pure producten voor de horeca: biologische broodspecialiteiten van Bakkerij Carl Siegert, biologische mediterrane specialiteiten van Florentin, biologische en Fairtrade espressobonen van Café Intención, biologische kokosolie van Ekoland, biologische bieren van Brouwerij De Leckere, glutenvrij, biologisch en Fairtrade pils en een witbier van Mongozo en EARTH Water. Van laatstgenoemde gaat de netto-winst naar duurzame waterprojecten in Afrika en Azië.

Meedoen met de Puur! Foodiebox?

Meedoen met jouw merk in de volgende Puur! Foodiebox? Neem dan contact op met Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten. Ook voor consumentenacties kun je bij haar terecht. Zo werkt Puur! samen met Café Intención in het supermarktkanaal en organiseren ze een online winactie met Biobite. Aanmelden als Puur! hotspot kan ook.

Tekst en beeld: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten

Publicatiedatum: 12-9-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *