Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Meer dan 20 zoete en hartige lekkernijen"

De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen

Tholen - Maalderij De Gouden Engel in Koedijk heeft vanaf september 2017 een Foodcar: De Picknick-Kar. "Met het meel van de molen worden zoete en hartige lekkernijen gemaakt, die we verkopen op markten en evenementen", vertelt Karlijn Kraan. Ze richten zich op allerlei verschillende evenementen. "De focus ligt heel breed. Sommige evenementen zijn heel geschikt om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met biologisch. En voor andere evenementen vragen ze juist specifiek om een volledig bio-aanbod."



Het aanbod in De Picknick-Kar is heel veelzijdig. "We bakken natuurlijk al heel veel. Soms passen we wel de vorm aan. Zo is een taartpunt in zo'n kar niet heel handig, dus maken we er een blokje van. Er ligt momenteel een lijst van 22 verschillende producten. We hebben onder meer appeltaart, kruidkoek en boterkoek. En we hebben vegan walnotentaart, kaasstengels, hartige taartjes en pasteitjes. Evenals diverse muffins, brownies en blondies." Alle producten zijn biologisch.



Karlijn geeft aan dat ze al langere tijd met dit plan rondliep. "We waren afhankelijk van het vinden van een geschikte kar. Die hebben we een tijdje geleden gevonden en de zomermaanden waren bij uitstek geschikt om te bouwen. Er zijn een aantal evenementen waar we dit jaar nog naartoe kunnen en voor volgend jaar staan we natuurlijk helemaal paraat. Op 19 augustus aanstaande zal onze kar al te bewonderen zijn tijdens de Gondelvaart Koedijk.Dan zetten we hem gewoon bij onze molen neer."

Voor meer informatie: www.maalderij-degoudenengel.nl