Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Exporteur Nature Inblea lanceert biologische bezorgdienst

Hoe smaken groenten direct van het veld? Verschillen zij van die uit de supermarkt? Het Paniere Bio Initiative werd ontwikkeld om antwoord op deze twee vragen te vinden. 


Paniere Bio werd gecreŽerd door Natura Iblea, een vooraanstaand Siciliaans exportbedrijf dat bio-AGF van hoge kwaliteit produceert. "In de loop der jaren zijn we tot de conclusie gekomen dat de keten tussen producent en consument erg lang is. De producten bereiken onze eettafel vaak pas na een lange reis afgelegd te hebben. We zijn van mening dat het belangrijk is om deze keten te verkorten door de ontwikkeling van directe en online verkoopkanalen."

Paniere Bio is echter niet alleen een e-commerce verkoopplatform. Projectmanager Andrea Giadone legt uit dat het initiatief gelanceerd is door een groep mensen die de doelstelling van dit ambitieuze project van harte steunt. Het bedrijf richt zich op maatschappelijke solidariteit en werd hiervoor in 2017 onderscheiden met de Welfare Index PMI mede vanwege zijn inspanningen om gezinnen van immigranten te herenigen en voor zijn bijdrage aan sociale integratie door middel van onder andere taallessen.

Het bedrijf is gevestigd in Ispica, in het zuidoosten van SiciliŽ, dat bekend staat als ťťn van de grootste Italiaanse teeltgebieden en ťťn van de belangrijkste productieregio's voor bio-AGF in Europa is."De missie van Paniere Bio is het bieden van alternatieven voor de export over lange afstanden zodat de consument de heerlijke smaak van verse biogroenten en -fruit zelf kan ervaren!" 

Paniere is een bezorgdienst voor bio-AGF, -meel en -jam en wordt met de dag populairder. "Onze klanten zijn de beste reclame voor onze dienst omdat zij precies kunnen vertellen hoe goed onze producten zijn.""We produceren biologische groenten en fruit maar ook meel, olie, jam en honing. Bezorging is vrijwel in heel SiciliŽ gratis voor bestellingen vanaf 13,00 euro. Mochten we onze klanten echter niet persoonlijk van dienst kunnen zijn dan kunnen zij terecht op www.panierebio.comwaar men alle inkopen kan doen. "We kunnen aan iedere vraag beantwoorden, aangezien we hier op SiciliŽ vrijwel alles kunnen telen. We zijn de eerste Europeaanse producent van biowortelen en behoren eveneens tot de grootste exporteurs van courgettes, meloenen, tomaten, paprika's, citroenen, sinaasappelen, sperziebonen, etcetera."

"Voor ons betekent bio niet alleen dat we respect voor de consument hebben maar ook voor het milieu. Om deze reden passen we gewassenrotatie toe omdat ons land anders na jaren intensieve teelt zou veranderen in een dorre vlakte."

"Onze wortelvelden zijn hier een goed voorbeeld van. Hier groeien klaprozen, wilde kruiden en zijn volop insecten en kleine dieren te vinden wat bewijst we aandacht en respect voor onze akkers hebben." 

"We geloven in het belang van maatschappelijke educatieprojecten en daarom steunen we lokale evenementen en andere initiatieven om gezonde eetgewoonten te promoten. We denken dat het belangrijk is om het lichaam van goede brandstof te voorzien en niet zomaar iets te eten dat de supermarkt al ingekocht heeft."Vorig jaar zijn we ook gestart met onze 'Lelijk maar Lekker' campagne. Consumenten eten met hun ogen. Ze kiezen eerder voor een product dat er goed uitziet dan voor smaak. Dit is echter niet hoe het van nature zou moeten gaan omdat groenten en fruit nu eenmaal allerlei verschillende vormen, kleuren en maten hebben. Het is niet zo dat een product dat er anders uitziet ook minder goed smaakt.""We proberen onze klanten er toe te bewegen minder voedsel te verspillen en producten te kiezen in harmonie met de natuur. Op deze manier geven we het goede voorbeeld. Als bedrijf hebben we voortdurend te maken met overgebleven AGF maar we gooien dit niet weg. In een land dat dagelijks honderden immigranten opvangt, zijn er veel organisaties die ons willen helpen om dit voedsel een andere bestemming te geven.""Zo steunen we bijvoorbeeld 12 woongroepen, drie Caritas tehuizen en andere instellingen. We voorzien hen van producten die anders weggegooid zouden worden omdat ze een afwijkende maat of vorm hebben."

Voor meer informatie:

Paniere Bio
Tel.: (+39) 0932 955696
info@panierebio.com
www.panierebio.com


Natura Iblea srl
Contrada Marabino c.p. 19
97014 Ispica (RG) - ITALY
Tel.: (+39) 0932 955696
sale@naturaiblea.it
naturaiblea@naturaiblea.it
www.naturaiblea.it

Publicatiedatum: 14-7-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 Biogroenteboer werkt samen met buurman die gangbaar melkveehouder is
22-6-2018 Poolse biotelers hebben meer steun nodig
22-6-2018 Rusland focust op biologische tuinbouw
22-6-2018 Cactusvijgen steeds populairder
22-6-2018 De opkomst van bio-groenten in 10 jaar
21-6-2018 WUR zet grootschalig in op strokenteelt
21-6-2018 "We hopen dat het WK voetbal de consumptie een impuls zal geven"
21-6-2018 Zijn biologische groenten gezonder?
20-6-2018 Verontwaardiging bij Zweedse telers na EU-verbod op biologische sla in pot
20-6-2018 Europa moet meer naar KroatiŽ kijken voor import exotische bio-AGF
20-6-2018 Oostenrijk pionier in biologische tuinbouw
20-6-2018 Triodos bank biedt financiŽle steun aan biologische fruitbox leverancier Riverford
19-6-2018 Caithness Potatoes test robuuste aardappelrassen
19-6-2018 Open Dag Waterman Onions trekt massaal bezoek
18-6-2018 "Bio-werkwijze qua vakmanschap en ondernemerschap veel interessanter"
18-6-2018 Tiense Suikerraffinaderij wil bio doen groeien in Vlaanderen
18-6-2018 'Telers voor telers': Samen sterk door het delen van ervaringen en kennis
18-6-2018 Vanavond op NPO 3: Biologische vs niet-biologische groenten
15-6-2018 Jonge Griekse gezinnen zien meerwaarde biogroenten
15-6-2018 Seizoen Siciliaanse biologische tafeldruiven gestart

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *