Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Exporteur Nature Inblea lanceert biologische bezorgdienst

Hoe smaken groenten direct van het veld? Verschillen zij van die uit de supermarkt? Het Paniere Bio Initiative werd ontwikkeld om antwoord op deze twee vragen te vinden. 


Paniere Bio werd gecreŽerd door Natura Iblea, een vooraanstaand Siciliaans exportbedrijf dat bio-AGF van hoge kwaliteit produceert. "In de loop der jaren zijn we tot de conclusie gekomen dat de keten tussen producent en consument erg lang is. De producten bereiken onze eettafel vaak pas na een lange reis afgelegd te hebben. We zijn van mening dat het belangrijk is om deze keten te verkorten door de ontwikkeling van directe en online verkoopkanalen."

Paniere Bio is echter niet alleen een e-commerce verkoopplatform. Projectmanager Andrea Giadone legt uit dat het initiatief gelanceerd is door een groep mensen die de doelstelling van dit ambitieuze project van harte steunt. Het bedrijf richt zich op maatschappelijke solidariteit en werd hiervoor in 2017 onderscheiden met de Welfare Index PMI mede vanwege zijn inspanningen om gezinnen van immigranten te herenigen en voor zijn bijdrage aan sociale integratie door middel van onder andere taallessen.

Het bedrijf is gevestigd in Ispica, in het zuidoosten van SiciliŽ, dat bekend staat als ťťn van de grootste Italiaanse teeltgebieden en ťťn van de belangrijkste productieregio's voor bio-AGF in Europa is."De missie van Paniere Bio is het bieden van alternatieven voor de export over lange afstanden zodat de consument de heerlijke smaak van verse biogroenten en -fruit zelf kan ervaren!" 

Paniere is een bezorgdienst voor bio-AGF, -meel en -jam en wordt met de dag populairder. "Onze klanten zijn de beste reclame voor onze dienst omdat zij precies kunnen vertellen hoe goed onze producten zijn.""We produceren biologische groenten en fruit maar ook meel, olie, jam en honing. Bezorging is vrijwel in heel SiciliŽ gratis voor bestellingen vanaf 13,00 euro. Mochten we onze klanten echter niet persoonlijk van dienst kunnen zijn dan kunnen zij terecht op www.panierebio.comwaar men alle inkopen kan doen. "We kunnen aan iedere vraag beantwoorden, aangezien we hier op SiciliŽ vrijwel alles kunnen telen. We zijn de eerste Europeaanse producent van biowortelen en behoren eveneens tot de grootste exporteurs van courgettes, meloenen, tomaten, paprika's, citroenen, sinaasappelen, sperziebonen, etcetera."

"Voor ons betekent bio niet alleen dat we respect voor de consument hebben maar ook voor het milieu. Om deze reden passen we gewassenrotatie toe omdat ons land anders na jaren intensieve teelt zou veranderen in een dorre vlakte."

"Onze wortelvelden zijn hier een goed voorbeeld van. Hier groeien klaprozen, wilde kruiden en zijn volop insecten en kleine dieren te vinden wat bewijst we aandacht en respect voor onze akkers hebben." 

"We geloven in het belang van maatschappelijke educatieprojecten en daarom steunen we lokale evenementen en andere initiatieven om gezonde eetgewoonten te promoten. We denken dat het belangrijk is om het lichaam van goede brandstof te voorzien en niet zomaar iets te eten dat de supermarkt al ingekocht heeft."Vorig jaar zijn we ook gestart met onze 'Lelijk maar Lekker' campagne. Consumenten eten met hun ogen. Ze kiezen eerder voor een product dat er goed uitziet dan voor smaak. Dit is echter niet hoe het van nature zou moeten gaan omdat groenten en fruit nu eenmaal allerlei verschillende vormen, kleuren en maten hebben. Het is niet zo dat een product dat er anders uitziet ook minder goed smaakt.""We proberen onze klanten er toe te bewegen minder voedsel te verspillen en producten te kiezen in harmonie met de natuur. Op deze manier geven we het goede voorbeeld. Als bedrijf hebben we voortdurend te maken met overgebleven AGF maar we gooien dit niet weg. In een land dat dagelijks honderden immigranten opvangt, zijn er veel organisaties die ons willen helpen om dit voedsel een andere bestemming te geven.""Zo steunen we bijvoorbeeld 12 woongroepen, drie Caritas tehuizen en andere instellingen. We voorzien hen van producten die anders weggegooid zouden worden omdat ze een afwijkende maat of vorm hebben."

Voor meer informatie:

Paniere Bio
Tel.: (+39) 0932 955696
info@panierebio.com
www.panierebio.com


Natura Iblea srl
Contrada Marabino c.p. 19
97014 Ispica (RG) - ITALY
Tel.: (+39) 0932 955696
sale@naturaiblea.it
naturaiblea@naturaiblea.it
www.naturaiblea.it

Publicatiedatum: 14-7-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

23-11-2017 "Druppelirrigatie veel potentie voor kleine bio-bedrijven"
23-11-2017 Voedsel- en landbouwpark Tuinen van Stene in aanbouw
23-11-2017 Opstartbijeenkomst oprichting Bioglasteelt-vereniging
22-11-2017 De Wierderij genomineerd voor Zeeuwse PioniersPrijs
22-11-2017 "Rucola zorgt voor reductie in aantal aaltjes na inwerking"
22-11-2017 Greenyard-dochter stapt in Mexicaanse groenten
21-11-2017 Overschot aan zoete aardappelen dreigt in Spanje
21-11-2017 CBS: "Kinderen eten te weinig fruit, groente en vis"
17-11-2017 Dubbele opbrengst met resistente aardappelrassen
17-11-2017 VS oogst meer biologische zoete aardappelen
17-11-2017 Frankrijk: "Consumptie bio-producten groeit jaarlijks 10%"
16-11-2017 Studie: drastische maatregelen nodig voor 100% biologische wereldvoedselvoorziening
15-11-2017 Mixverpakkingen bio-fruit populair in Zweden
15-11-2017 "Grote belangstelling voor biologische Hollandse appelen"
15-11-2017 'Nieuwe Belgische boer' maakt geen gebruik van landbouwgrond
15-11-2017 "Trendy bio-groenten trekken door naar diepvriessector"
14-11-2017 "Nederlanders consumeren steeds meer knolselderij"
13-11-2017 BioTropic test nieuwe rijpings- en sorteerinstallatie voor bio-mangoís
13-11-2017 GreenbalanZ winnaar Greenovation Award
13-11-2017 Red Season, bio-aardbei met houdbaarheid van 10 dagen

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *