Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bioland-, Naturland- en Biokreis-voeders voortaan uit Gescher

Reudink verplaatst deel productie naar Duitsland

Reudink verplaatst de productie van voeders voor de concepten Bioland, Naturland en Biokreis naar de gespecialiseerde productielocatie van Biomühle Hamaland in Gescher (Noordrijn-Westfalen, Duitsland). Aanleiding is de sterk gestegen afzet van biologische voeders én de mogelijkheid om betere invulling te geven aan de verschillende voerconcepten.



Gespecialiseerde productielocatie

Biomühle Hamaland is een nieuw bedrijf in biologische veevoeders en is een dochteronderneming van Raiffeisen Hohe Mark Hamaland (RHMH) en AGRAVIS Raiffeisen AG. De locatie in Gescher is de afgelopen periode geschikt gemaakt voor uitsluitend de productie van voeders voor de concepten Bioland, Naturland en Biokreis. Deze voeders, die Reudink hoofdzakelijk aan de Duitse markt levert, worden geproduceerd met uitsluitend grondstoffen die toegelaten zijn voor deze concepten. Deze grondstoffen dienen bij voorkeur gescheiden opgeslagen te worden. De fysieke scheiding in productielocaties stelt Reudink in staat om op beide locaties flexibeler met opslag en productiecapaciteit om te gaan en ook in de toekomst te blijven voldoen aan de voorwaarden van deze concepten. Ook heeft deze locatie in Gescher betere mogelijkheden om grondstoffen te ontvangen (drogen en reinigen) direct vanaf de teler tijdens de oogstperiode.

Op de productielocatie in Lochem vindt op termijn alleen nog productie plaats van voeders voor de andere concepten in de biologische markt. Dit betreft hoofdzakelijk voeders die vallen onder het zogenaamde EU-concept.

Dicht bij de klant

Deze ontwikkeling geeft Reudink de mogelijkheid om flexibeler en efficiënter te produceren, beter in te spelen op de marktontwikkelingen en de gemiddelde transportafstand tot de klant te verkleinen. Het laatste is positief voor de reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen. De overgang naar de nieuwe productielocatie vindt gefaseerd plaats en start medio mei.

Voor meer informatie: www.forfarmers.nl
Publicatiedatum: