Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Gezondheidswinkel, speciaalzaak en gezondheidscentrum ineen
"Biologische voeding en voedingssupplementen gaan prima samen"

Tholen – Een gezondheidswinkel, een biologische speciaalzaak of een gezondheidscentrum? Of gewoon alle drie? "Dat laatste", beklemtoont Wim Melis van Broeders Gezondheidswinkel. Het concept achter zijn winkel met gezondheidscentrum blijkt een gouden zet: het familiebedrijf ziet haar omzet al jaren achtereenvolgend toenemen. "Dat komt door onze gezondheidsbenadering. Dat begint logischerwijs bij gezonde voeding. Zo hebben we een compleet aanbod aan voornamelijk biologische vers- en droogwaren om aan die wens tegemoet te komen. Voor de eventuele tekortkomingen, denk aan extra vitamines als de R weer in de maand zit, vormen onze voedingssupplementen een mooie aanvulling."Het familiebedrijf bestaat inmiddels 78 jaar. Wat ooit begon als een klein zuivelwinkeltje, groeide uit tot een delicatessenzaak. Toen eind jaren '60 reformproducten in opkomst kwamen, ging het bedrijf daarin mee. Toen Wim en zijn partner Hélène in 2002 het stokje van de vorige generatie overnamen, werd alles in de winkel gezond, natuurlijk of biologisch. "Inmiddels is meer dan 90% van ons voedingsaanbod biologisch. Binnenkort gaan we aan de slag om het EKO-keurmerk binnen te halen", aldus Wim.


Wim met een van zijn vaste klanten.

In oktober vorig jaar werd de winkel grondig gerestyled en opnieuw ingericht. "We zaten op ruim 550 m2 toch nog redelijk krap in ons jasje. De uitbreiding bood meteen de kans om de routing in de winkel grondig te herzien. Zoals in veel gewone supermarkten vind je nu ook alle biologische groenten en fruit meteen bij binnenkomst. De wand met vitamines en voedingssupplementen bevindt zich aan de andere zijde en is grotendeels voorzien van een zelfbedieningsconcept", vertelt Wim. "Je ziet op het boodschappenlijstje terug dat de omzet van met name gezonde biologische voedingsmiddelen hierdoor een impuls heeft gehad."


Op de broodafdeling wordt middels informatieborden uitgelegd waarin biologisch brood zich onderscheid van gangbaar brood. 

Toch is de toegenomen nadruk op (verse) voeding niet wat de winkel uniek maakt. Het is meer de combinatie van biologische speciaalzaak, gezondheidswinkel en gezondheidscentrum, die bijzonder fluïde en complementair is. Wie het pand vanaf de hoofdingang betreedt, heeft aanvankelijk niet door dat de achterzijde van het pand een team aan complementaire artsen en therapeuten huisvest. "Deze invulling mag in Nederland, zeker in deze omvang, uniek genoemd worden. Daardoor en ook door onze sterk toegenomen afzet via online verkoop in onze eigen webshop, kunnen wij ons wapenen tegen de krachten van de markt", vervolgt hij.


Een greep uit het assortiment van Broeders Gezondheidswinkel.

"Je merkt bij veel biologische speciaalzaken en gezondheidswinkels dat er een soort taboe rust op het promoten van productgroepen afkomstig uit 'het andere kamp'. Het is een compleet verkeerd beeld dat aanbieders van biologische voeding en vitamines en voedingssupplementen elkaar op voorhand beconcurreren. Uit ons winkelconcept blijkt dat beiden elkaar goed aanvullen en zelfs versterken. Klanten met bijzondere voedings- of dieetwensen of specifieke gezondheidsvraagstukken kunnen bij ons onder één dak terecht. Het een zit het ander daarbij zeker niet in de weg. Ter illustratie: als een van onze voedingstherapeuten adviseert om een bepaald dieet te gaan volgen, biedt ons winkelgedeelte een ruim assortiment 'Free From'-producten waar onze klanten uit kunnen kiezen. Ze zijn uiteraard tot niets verplicht, maar we bieden ze het wel aan. Dat stellen onze klanten zeer op prijs", besluit Wim.


Niet alle producten zijn biologisch. De producten die dat niet zijn, zijn wel van reformkwaliteit. Zie het als een trede tussen gangbaar en biologisch.

Voor meer informatie:
Wim Melis
Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7
4901 JD Oosterhout
info@broedersgezondheidswinkel.nl
www.broedersgezondheidswinkel.nl

Publicatiedatum: 3-5-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

7-5-2018 "Onze leden betalen minder dan voor bio-producten in supermarkt"
30-4-2018 Opening BE O Versmarkt in Brugge uitgesteld
16-4-2018 Foodshed: online zakelijke markt voor lokaal en bijzonder eten
4-4-2018 "Biologisch hier weer logisch na metamorfose"
26-3-2018 "Boeren verdienen meer in korte keten"
22-3-2018 "Kwaliteitsproducten met een goed verhaal"
21-3-2018 Metamorfose voor Overesch Ecologische Landbouw
15-3-2018 "Bio-producten kunnen tij op de warenmarkt keren"
13-3-2018 "Wij verkopen alleen A-merken op biologisch gebied"
12-3-2018 "Willen de gezonde bol.com van Nederland worden"
26-2-2018 Boeren steeds creatiever met nevenactiviteiten
14-2-2018 "Bio is en blijft de basis van alles"
12-2-2018 Wie gunt Natuurvoedingswinkel Spruit een doorstart?
9-2-2018 Rwanda inspiratiebron voor nieuwe verpakkingsvrije winkel in Sint-Niklaas
8-2-2018 Rio de Bio wil aansluiten bij Odin
25-1-2018 "We zijn niet zo van de geijkte momenten"
24-1-2018 "Met onze groentewinkel altijd tegen de stroom in gevaren"
24-1-2018 Nieuw: biologische boerenmarkt in New Jersey
19-1-2018 Prijswinnaars Beste Biologische Winkel 2018
19-1-2018 Verslagenheid na schrappen beste middelgrote biowinkelverkiezing

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *