Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Gemaakt met geitenmelk van Hollandse bodem
Nieuw: Goats Goodness - biologische ambachtelijke gelato

Goats Goodness gelato is een premium en ambachtelijke gelato gemaakt van verse biologische geitenmelk. De geitenmelk komt rechtstreeks van boerderij 't Groenewout gelegen in Dirksland. Een ambachtelijk product gemaakt met passie door Loes en haar man Arjen Koudstaal met pure en eerlijke ingrediŽnten. Goats Goodness gelato ligt nu in de diepvries bij Albert Heijn in de smaken aardbei, vanille, chocolade en pistache.

Goats Goodness? Wat is dat?

Het verhaal achter Goats Goodness begint op de boerderij 't Groenewout waar de familie van (oprichter) Loes met veel passie en plezier een biologische geitenhouderij runt. Loes heeft naast het boerenleven nog een passie en dat is ijs maken. Samen met haar man Arjen is ze aan de slag gegaan om deze twee passies te combineren en na een lange tijd van ontwikkelen is het gelukt om een biologische gelato te maken. Deze gelato kenmerkt zich door het romige mondgevoel terwijl het veel minder vet bevat dan roomijs en door het gebruik van geitenmelk lichter verteerbaar is en daardoor minder zwaar op de maag valt.


De vier smaken op een rij: Chocolade, vanille, pistache en aardbei.

Waarom gelato?

Gelato... dat is toch de Italiaanse naam voor ijs? Ja, dat klopt! Maar wat veel mensen niet weten is dat gelato anders is dan (room)ijs. Loes heeft er bewust voor gekozen om gelato in plaats van roomijs te ontwikkelen. Ze is daarbij zo dicht mogelijk bij het originele Italiaanse recept gebleven. Het verschil tussen roomijs en gelato proef je direct. Gelato heeft een rijkere, volle smaak en een fijnere textuur. Dat komt niet alleen door het gebruik van pure ingrediŽnten, maar ook door de bereidingswijze. De gelato wordt niet kunstmatig gehomogeniseerd omdat geitenmelk van nature al kleine vetbolletjes bevat. Ook wordt de mix voor de gelato nog handmatig bereid en minimaal 12 uur gerijpt voor optimale smaak en textuur van het ijs.Er worden met zorg geselecteerde biologische ingrediŽnten toegevoegd om smaak te geven, dus geen toevoegingen met E-nummers enzo. Ook voegen de producenten geen room, melkpoeder of roomboter toe maar gebruiken ze alleen verse volle geitenmelk. Tijdens de ambachtelijke bereidingswijze wordt er weinig lucht aan de gelato toegevoegd en daardoor heeft de gelato een solide zacht smeltende structuur die je niet kan weerstaan...

Grappig is dat Goats Goodness gelato gemaakt met geitenmelk juist niet smaakt als geitenkaas of geitenmelk. Het is verrassend en rijk van smaak.
 

Voordelen geitenmelk

De vraag naar biologische geitenzuivel neem toe. Biologische geitenmelk bied je als consument veel voordelen. Zo is geitenmelk (A2 melk), beter verteerbaar dan koemelk en geeft minder vaak aanleiding tot overgevoeligheidsreacties en maag-darmklachten. Het is een goede bron van hoogwaardige eiwitten, vitamines en mineralen en bevat het minder lactose dan koemelk. Geitenmelk is beter afgestemd op onze behoeften en een heerlijk alternatief voor koemelk.


De aardbei-variant van dichtbij.

Verkrijgbaarheid

Nieuwsgierig hoe het smaakt? Goats Goodness gelato in de smaken Aardbei, Vanille, Chocolade en Pistache zijn vanaf week 13 verkrijgbaar in 353 winkels bij Albert Heijn in Nederland en BelgiŽ. Ook zijn de producten online te bestellen op www.ah.nl.

Voor meer informatie: www.goatsgoodness.nl

Publicatiedatum: 4-4-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

9-5-2018 Rabobank Geldermalsen trakteert op bio-ijs
19-4-2018 Coco Frostick: een nieuw 100% plantaardig ijsje
18-4-2018 Nieuw bio-knijpijs: Fruitboertje
1-3-2018 Jan Haspelslagh (Ardo) : "100% bio-landbouw? Kan perfect"
27-2-2018 "De eerste energie neutrale ijsfabriek"
8-1-2018 Rainbow-ijsje geeft kindermenu kleur
19-12-2017 Nu ook vriesvers fruit van Your Organic Nature
23-10-2017 "We waren niet onder de indruk van het glutenvrije aanbod"
12-10-2017 Goats Goodness introduceert nieuwe smaak gelato: banaan
16-8-2017 Nieuw: Bio+ diepvriesfruit in drie varianten
19-7-2017 Appel-Citroen is 'NICE special 2017'
26-6-2017 'Watermeloen op een stokje' is er weer
7-6-2017 IJsjes van biologische groente en fruit
25-4-2017 Nieuw bij Udea: Abbot Kinney's kokos-ijs
14-3-2017 Boerderijs introduceert drie nieuwe sorbetvarianten
9-1-2017 Colruyt-groep voorziet twee supermarkten van propeenkoeling
23-9-2016 Nieuw: ACAI Pads
16-9-2016 "Een biologisch ijsje met een vleugje alcohol"
18-7-2016 Bio-aandeel flink toegenomen bij SonderJansen
17-6-2016 "Bio-boerderij Meulenhorst heeft lekkerste boerenijs van Oost-Nederland"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *