Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Maurice Koppen, Oakfield Champignons:
"Vlottere afzet champignons ondanks lagere export VK"

Tholen - De witte champignons mogen zich dit seizoen verheugen in een goede vraag. "Zeker in vergelijking met andere jaren is de vraag vanaf de zomer tot op heden goed doorgelopen", vertelt Maurice Koppen van Oakfield Champignons uit Stramproy. Oakfield Champignons is een commercieel handelsbedrijf met volledig eigen productie met rechtstreekse afzet aan retail en foodservice in binnen- en buitenland. De kwekerij levert onder meer witte champignons, kastanjechampignons, portabella, flats, (konings)oesterzwammen en shiitakes, zowel in de gangbare als biologische variant.

"Over het algemeen zien we dat de vraag naar verse paddenstoelen groeit en dat is natuurlijk erg positief richting de toekomst. Momenteel is er een goede vraag, mede door acties bij retailers in binnen- en buitenland naar witte champignons. Prijzen liggen op een niveau tussen 1,50 en 1,60 euro. De kastanjechampignons hebben het wel moeilijker. Er is meer ingezet op die teelt en door hoge producties is het aanbod wat hoger dan de vraag."



De export van champignons naar Engeland, traditioneel een grote exportmarkt, is door de Brexit en instabiele Pond wel een stuk lastiger geworden, zo merkt de teler.  "Die volumes zijn een stuk lager dan in het verleden. Daarbij hebben we veel concurrentie van Polen dat rechtstreeks afzet op de Engelse markt. Anderzijds zien we dat Frankrijk meer Nederlandse champignons koopt en ook de export naar Duitsland laat een groei zien ondanks de toenemende Duitse teelt."

Hij ziet de komende weken met vertrouwen tegemoet. "In deze periode komt er altijd wat meer vraag. Tot aan Pasen verwacht ik zeker geen problemen, maar de laatste jaren liep de afzet ook daarna een aantal weken goed door. In de zomer is de afzet van nature wat lager, maar daar wordt de laatste jaren beter op geanticipeerd in de producties, zodat vraag en aanbod beter in balans zijn."

Voor meer informatie:
Oakfield Champignons
Lochtstraat 1
6039 RV Stramproy
T +31 (0)495 564113
F +31 (0)495 561560
sales@oakfield.nl
www.oakfield.nl

Publicatiedatum: 9-3-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-4-2017 "Groei aardappelen in stoomverpakking vergelijkbaar met bio"
25-4-2017 Mardi F1: nieuwe zomerbloemkool voor biologische teelt
25-4-2017 Betere opbrengsten voor telers van biologische gember
25-4-2017 IQF vriestechniek maakt superfood breder beschikbaar
24-4-2017 FreshNSure Pear test scant aanwezigheid 1-MCP
21-4-2017 Biologische appel- en perenproductie groeit in Italiaanse Piëmont
20-4-2017 Nachtelijke overuren voor sproeiers en teler
20-4-2017 Spanje: "90% van onze bio-paprika's gaan naar Engeland"
19-4-2017 Groot volume biologische aardbeien op Chinese markt
19-4-2017 Gewasbehandelingsmiddelen Ad Terram nu ook voor bio-teelt
18-4-2017 "Bepaalde fruitrassen zijn watjes"
18-4-2017 "Biologisch is de beste garantie voor een voedzame maaltijd"
18-4-2017 Gevolgen nieuwe EU Controle Verordening nog niet in te schatten
14-4-2017 LTO Flevoland wil phytophthora-arbitrage in hele provincie
14-4-2017 Don Limón gaat op biologische toer in Europa
14-4-2017 "Biologische landbouw moet tussen de oren zitten"
13-4-2017 Welke impact heeft ons eten op de wereld om ons heen?
13-4-2017 "Natuur lost heel veel zaken voor je op"
12-4-2017 Vogel steekt stokje voor Paasvuur
12-4-2017 "10% van de teelt in biologische landbouw mislukt"

 

Reacties:


Oakfield. Een naam in champignons!
Gerald Langerak, Nieuwe Niedorp (email) - 10-3-2017 12:42:56


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *