Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Maurice Koppen, Oakfield Champignons:
"Vlottere afzet champignons ondanks lagere export VK"

Tholen - De witte champignons mogen zich dit seizoen verheugen in een goede vraag. "Zeker in vergelijking met andere jaren is de vraag vanaf de zomer tot op heden goed doorgelopen", vertelt Maurice Koppen van Oakfield Champignons uit Stramproy. Oakfield Champignons is een commercieel handelsbedrijf met volledig eigen productie met rechtstreekse afzet aan retail en foodservice in binnen- en buitenland. De kwekerij levert onder meer witte champignons, kastanjechampignons, portabella, flats, (konings)oesterzwammen en shiitakes, zowel in de gangbare als biologische variant.

"Over het algemeen zien we dat de vraag naar verse paddenstoelen groeit en dat is natuurlijk erg positief richting de toekomst. Momenteel is er een goede vraag, mede door acties bij retailers in binnen- en buitenland naar witte champignons. Prijzen liggen op een niveau tussen 1,50 en 1,60 euro. De kastanjechampignons hebben het wel moeilijker. Er is meer ingezet op die teelt en door hoge producties is het aanbod wat hoger dan de vraag."



De export van champignons naar Engeland, traditioneel een grote exportmarkt, is door de Brexit en instabiele Pond wel een stuk lastiger geworden, zo merkt de teler.  "Die volumes zijn een stuk lager dan in het verleden. Daarbij hebben we veel concurrentie van Polen dat rechtstreeks afzet op de Engelse markt. Anderzijds zien we dat Frankrijk meer Nederlandse champignons koopt en ook de export naar Duitsland laat een groei zien ondanks de toenemende Duitse teelt."

Hij ziet de komende weken met vertrouwen tegemoet. "In deze periode komt er altijd wat meer vraag. Tot aan Pasen verwacht ik zeker geen problemen, maar de laatste jaren liep de afzet ook daarna een aantal weken goed door. In de zomer is de afzet van nature wat lager, maar daar wordt de laatste jaren beter op geanticipeerd in de producties, zodat vraag en aanbod beter in balans zijn."

Voor meer informatie:
Oakfield Champignons
Lochtstraat 1
6039 RV Stramproy
T +31 (0)495 564113
F +31 (0)495 561560
sales@oakfield.nl
www.oakfield.nl

Publicatiedatum: 9-3-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

14-12-2017 Duitsland: Nu ook bio-sla in Bonduelle versassortiment
14-12-2017 "Dit is schimmigheid ten top"
14-12-2017 Populariteit biologische champignons blijft stijgen
13-12-2017 Goede vraag naar biologisch zachtfruit uit OekraÔne
13-12-2017 "Maffia op SiciliŽ nog altijd springlevend"
13-12-2017 Frankrijk wil importafhankelijkheid bio-producten verminderen
13-12-2017 Amerikaanse markt voor bio-knoflook uitstekend
12-12-2017 Certificaatuitreiking opleiding Barstensvol Leven!
12-12-2017 Joost Rijk, PPO: "Openheid prijzen bio-sector ligt gevoelig"
12-12-2017 Stijn Costermans winnaar 2e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs
11-12-2017 "Spanje kiest vaker bio"
11-12-2017 Winterframbozen-programma begint in centraal Mexico
11-12-2017 Rewe stopt met bio-winkels Temma
7-12-2017 "Kunnen half jaar lang bio-Fairtrade mango's aanbieden"
6-12-2017 "Biologische teelt nodig aan herziening toe"
6-12-2017 "Meer dan 50 procent van de bio-aardappeloogst gaat verloren"
6-12-2017 Vereniging Bioglasteelt nu een feit
6-12-2017 Europa: bio-landbouwareaal bijna 12 miljoen ha in 2016
6-12-2017 "Eindelijk duidelijkheid voor glasgroentetelers"
5-12-2017 "We willen de Chiquita worden onder de biologische groenten"

 

Reacties:


Oakfield. Een naam in champignons!
Gerald Langerak, Nieuwe Niedorp (email) - 10-3-2017 12:42:56


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *