Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weer een recordjaar voor de internationale biologische landbouw

Het onderzoeksinstituut voor biologische landbouw (FiBL) en IFOAM - Organics International hebben de meest recente cijfers gepubliceerd over de biologische landbouw wereldwijd in het statistische jaarboek 'The World of Organic Agriculture'.

De positieve trend van de afgelopen jaren zet door: de consumentenvraag stijgt. Dit blijkt ook uit de aanzienlijke marktgroei van 11% in de VS, de grootste biologische markt ter wereld. Meer telers telen biologisch, meer grond is biologisch gecertificeerd en 179 landen rapporteren biologische teeltactiviteiten (voorheen 172) in editie 2017 van het jaarboek (met cijfers van eind 2015). Het onderzoek wordt ondersteund door het Zwitserse staatssecretariaat voor Economische Zaken (SECO), het International Trade Centre (ITC) en NürnbergMesse, de organisatoren van de BIOFACH beurs.



Groei internationale biologische markt

Het marktonderzoeksbureau Organic Monitor schat dat de internationale markt voor biologische voeding in 2015 $81,6 miljard was (ongeveer 75 miljard euro). De VS is de belangrijkste markt met €35,9 miljard, gevolgd door Duitsland (€8,6 miljard), Frankrijk (€5,5 miljard) en China (€4,7 miljard). In 2015 hadden de meeste van de voornaamste markten dubbele groeicijfers. De hoogste besteding per hoofd van de bevolking was in Zwitserland (€262) en Denemarken heeft het hoogste biologische marktaandeel (8,4% van de totale markt voor levensmiddelen).

Meer dan twee miljoen producenten

In 2015 zijn er 2,4 miljoen biologische producenten gemeld. India blijft het land met het grootste aantal producenten (585.200), gevolgd door Ethiopië (203.602) en Mexico (200.039).



Meer dan 50 miljoen ha biologische landbouwgrond

Tegen eind 2015 was er 50,9 miljoen hectare biologische landbouwgrond: een groei van 6,5 miljoen hectare ten opzichte van 2014, de grootste groei ooit gemeten. Australië heeft het grootste biologische landbouwareaal (22,7 miljoen ha), gevolgd door Argentinië (3,1 miljoen ha) en de VS (2 miljoen ha).

Vijfenveertig procent van de wereldwijde biologische landbouwgrond ligt in Oceanië (22,8 miljoen ha), gevolgd door Europa (25%; 12,7 miljoen ha) en Latijns-Amerika (13%; 6,7 miljoen ha).

In elf landen is tien procent of meer van de landbouwgrond biologisch. De landen met het grootste percentage biologische landbouwgrond van hun totale landbouwgrond zijn Liechtenstein (30,2%), Oostenrijk (21,3%) en Zweden (16,9%).

Publicatiedatum: