Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meelopen op de boerenbedrijven van Warmonderhof

9 maart: informatiedag opleiding biodynamische landbouw

Op MBO Groenhorst Warmonderhof in Dronten kun je biologisch-dynamisch tuinder, veehouder, fruitteler of akkerbouwer worden. Op te zien hoe het eraan toegaat op de opleiding en op de boerderijen, bezoek dan de informatiemiddag op donderdag 9 maart aanstaande.



Studenten die kiezen voor deze opleiding maken bewust een keuze voor een groene opleiding vol praktijkervaring. We hebben een voltijdopleiding voor jongeren en een deeltijdopleiding voor volwassenen. Leren door te doen is hier het credo. De deeltijdstudenten lopen stage op een biologische of biologisch-dynamische boerderij naar keuze. De voltijdstudenten werken dagelijks op de schoolboerderijen en ze wonen er ook. Onze school staat letterlijk op het erf.

's Morgens zitten de voltijdstudenten in de klas, 's middags werken ze op het land, in de kas, in de boomgaard of in de stallen. Het werken en wonen op het land, mét het land en met de dieren, geeft een bepaalde verantwoordelijkheid. Je leeft mee met het ritme van de seizoenen, de planten en het vee. Studenten ontdekken dat zij ook deel uitmaken van dat ritme. Studenten komen uit binnen- en buitenland.

De opleiding

Afgestudeerden van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine biologische of biologisch-dynamische (zorg-)boerderijen of stadslandbouwprojecten, in natuurvoedingswinkels, groothandels of product-verwerkende bedrijven.

Biologisch-dynamisch

Biologisch-dynamische landbouw is landbouw met speciale aandacht voor gezonde grond en gezond voedsel als basis voor vitale gewassen en dieren. Lessen trekker rijden gaan hand in hand met groententeelt, voedingsleer, bodemkunde, zelfontwikkeling en snoeien. Naast de praktijkstages op de boerderijen rond de school zijn er tijdens de opleiding veel excursies en is er ruimte voor een halfjaar (buitenland)stage.

Maandelijkse infodagen

Warmonderhof organiseert maandelijks een informatiedag. Geïnteresseerden voor de voltijd- of de deeltijdopleiding kunnen zich daarvoor aanmelden via de website van Warmonderhof.

Inschrijven voor de informatiedag op donderdag 9 maart aanstaande kan via www.warmonderhof.nl.
Publicatiedatum: