Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jerseyvleesbestellen.nl winnaar Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs

Bij het fokken van Jersey melkkoeien worden stierkalfjes meestal zo snel mogelijk geslacht. Jacob en Linda Beeker van Jerseyvleesbestellen.nl hebben hier een andere visie op. Zij laten Jerseystiertjes grazen op landgoederen en zo natuurlijk mogelijk groot worden. Jerseyvleesbestellen.nl staat op het punt een boerderij over te nemen op Landgoed Eyckenstein en verder te professionaliseren. Hiervoor kregen Jacob en Linda op 26 februari de eerste Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs uitgereikt.



Jacob en Linda namen de 1e Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs in ontvangst uit handen van Sieuwke de Vries, voorzitter van Slow Food Utrecht. De prijs werd uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 februari bij De Veldkeuken in Bunnik.

Vanuit een rijtjeshuis

Ongeveer 6 jaar geleden zijn Jacob en Linda begonnen met twee kalfjes en vandaag de dag hebben ze zo'n 70 Jerseystiertjes (die anders na hun geboorte geƫuthanaseerd worden, omdat niemand anders ze wil hebben). Jerseyrunderen zijn vooral bekend omdat van de koemelk de Remekerkaas wordt gemaakt. Op inmiddels 40 hectare natuurgrond op landgoederen Vollenhoven, Beerschoten en Houdringen in de Bilt laten ze deze Jerseystiertjes grazen en zo natuurlijk mogelijk groot worden, met zoogkoeien, hoorns en kruiden. In de winter huren ze een stal in Eemnes en experimenteren ze met buiten overwinteren van de grotere dieren in De Bilt. Inmiddels leveren Jacob en Linda het vlees van deze dieren aan zeven biologische winkels en online aan particulieren, allemaal vanuit een rijtjeshuis in Soesterberg.



Pachtboerderij voor Jerseystieren en kippencaravan

Met behulp van financiering is er inmiddels voor Jacob en Linda de kans om een pachtboerderij met grond, winkel en stallen over te nemen in Maartensdijk, op Landgoed Eyckenstein. Dit is de kans waarmee zij in een klap het bedrijf kunnen professionaliseren en uitbreiden. Maar daar is geld voor nodig. Vandaar de Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs bestaande uit een cheque van 300 euro. De ondernemers hebben een mooie bestemming voor de Stimuleringsprijs van Slow Food Utrecht: een kippencaravan bij de boerderij. De kippen die hierin op stok kunnen, zullen bijdragen aan het weer gezond maken en houden van de bodem waarop de stieren straks zullen grazen.

Nog extra geld nodig

Jacob en Linda Beeker zoeken nog financierders voor het realiseren van de overname van de pachtboerderij. Daarvoor worden nog mensen gezocht die een lening willen verstrekken onder de noemer Farmfunding. Dit zijn onderhandse leningen, tegen zelf een gekozen looptijd (vanaf 5 jaar) en een rentevergoeding in geld of in natura (0, 1 of 2%).

Voor meer informatie:
Jacob & Linda Beeker
06 52 03 47 17
info@jerseyvleesbestellen.nl
www.jerseyvleesbestellen.nl
Publicatiedatum: