Sander geeft aan dat de zoete moerbeien goed combineren met het hennepzaad. "Daar komt bij dat hennepzaad voor twee derde uit een zeer hoge kwaliteit eiwit bestaat, dat heel veel lijkt op onze lichaamseigen eiwitten. Daardoor is het heel goed opneembaar door ons lichaam. De pure chocolade drops, die overigens ook gezoet worden met kokosbloesemsiroop, passen goed bij noten. De macadamianoten hebben een erg specifieke zachte smaak."
Sander en Guido Bil met vers afgebakken haverkoeken. Sander toont de nieuwe koeken in de verpakking.
De bakker heeft bewust gekozen voor kokosbloesemsiroop als zoetstof. "De reden hiervoor is dat kokosbloesemsiroop boordevol goede voedingsstoffen zit en zeer laag is op de Glycemische Index. Dit betekent dat de van nature aanwezige suikers in kokosbloesemsiroop veel langer energie geven. Daar komt bij dat het gemaakt wordt van de nectar van biologische kokosbloesem. De productie ervan is heel duurzaam omdat de boeren de nectar aftappen van de kokosbloesem. Hierdoor gaat de bloesem zelf niet verloren en kan de boom na het aftappen nog steeds kokosnoten produceren."
Bakken in kokosolie
Opvallend is ook dat ze bij Bill's Natuurbakkerij deze koeken in kokosolie bakken in plaats van palmolie. "We hebben hiervoor gekozen omdat kokosolie goede middellange verzadigde vetten bevat, deze worden sneller opgenomen en alleen gebruikt voor verbranding en dus niet opgeslagen als vetreserve. Daarnaast is het niet cholesterolverhogend en is het een stabiele olie bij verhitting juist vanwege de verzadigde vetzuren. Ook willen we de consument hiermee de keuze geven tussen palmolie en kokosolie. Kokosolie heeft een ander smeltpunt wat het productieproces ingewikkelder, maar zeker ook meer uitdagend maakt als ambachtsbakker."Haver
Er is bewust gekozen om met haver aan de slag te gaan, geeft Sander aan. "Haver heeft specifieke smaakeigenschappen die in de haverkoeken met meer dan 50% haver goed naar voren komen. Daarnaast is haver van nature glutenvrij. Al betekent dit niet dat wij kunnen garanderen dat onze koeken ook geen gluten bevatten. Tijdens transport, teelt, opslag, oogst en verwerking komt de haver namelijk in aanraking met glutenbevattende granen en wordt dus licht besmet. Haver is tevens ontzettend voedzaam omdat het een goede bron is van koolhydraten en vezels. Daarnaast bevat het meer eiwitten en vetten dan de meeste andere granen." De haver die Bill's Natuurbakkerij in de koeken verwerkt is afkomstig uit Finland (meel) en Duitsland (vlokken).De koekjes zijn zoals we gewend zijn van de andere koeken van Billy's Farm verpakt in een transparante blokbodemzak met clipsluiting. De verpakking bevat 10 koekjes van ieder ongeveer 20 gram.
Voor meer informatie:
Sander Bil
Bill's Natuurbakkerij
Van Leeuwenhoeklaan 6
9207 JE Drachten
0512 532000
06 51438859
info@billysfarm.nl
www.billysfarm.nl