Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Bakken in kokosolie ingewikkelder, maar ook meer uitdagend"
Nieuw: haverkoeken van Billy's Farm

Tholen - Haver is de basis van de nieuwste koekjes van Billy's Farm. Bijzonder is dat Bill's Natuurbakkerij de koekjes in kokosolie bakt. En als zoetstof heeft de in Drachten gevestigde bakker gekozen voor kokosbloesemsiroop. De haverkoeken zijn er in twee smaakcombinaties, namelijk: Mulberry-Hennep en Chocolate-Macadamia. "We wilden iets vernieuwends op de markt brengen. Niet alleen door in kokosolie te bakken, maar ook door voor deze smaakcombinaties te kiezen. Voor onze andere producten gebruiken we al veel verschillende grondstoffen, maar voor deze producten hebben we hiermee toch weer een nieuwe eigentijdse en exclusieve combinatie gevonden", vertelt Sander Bil.

Sander geeft aan dat de zoete moerbeien goed combineren met het hennepzaad. "Daar komt bij dat hennepzaad voor twee derde uit een zeer hoge kwaliteit eiwit bestaat, dat heel veel lijkt op onze lichaamseigen eiwitten. Daardoor is het heel goed opneembaar door ons lichaam. De pure chocolade drops, die overigens ook gezoet worden met kokosbloesemsiroop, passen goed bij noten. De macadamianoten hebben een erg specifieke zachte smaak."


Sander en Guido Bil met vers afgebakken haverkoeken. Sander toont de nieuwe koeken in de verpakking.

De bakker heeft bewust gekozen voor kokosbloesemsiroop als zoetstof. "De reden hiervoor is dat kokosbloesemsiroop boordevol goede voedingsstoffen zit en zeer laag is op de Glycemische Index. Dit betekent dat de van nature aanwezige suikers in kokosbloesemsiroop veel langer energie geven. Daar komt bij dat het gemaakt wordt van de nectar van biologische kokosbloesem. De productie ervan is heel duurzaam omdat de boeren de nectar aftappen van de kokosbloesem. Hierdoor gaat de bloesem zelf niet verloren en kan de boom na het aftappen nog steeds kokosnoten produceren."

Bakken in kokosolie

Opvallend is ook dat ze bij Bill's Natuurbakkerij deze koeken in kokosolie bakken in plaats van palmolie. "We hebben hiervoor gekozen omdat kokosolie goede middellange verzadigde vetten bevat, deze worden sneller opgenomen en alleen gebruikt voor verbranding en dus niet opgeslagen als vetreserve. Daarnaast is het niet cholesterolverhogend en is het een stabiele olie bij verhitting juist vanwege de verzadigde vetzuren. Ook willen we de consument hiermee de keuze geven tussen palmolie en kokosolie. Kokosolie heeft een ander smeltpunt wat het productieproces ingewikkelder, maar zeker ook meer uitdagend maakt als ambachtsbakker."  

Haver

Er is bewust gekozen om met haver aan de slag te gaan, geeft Sander aan. "Haver heeft specifieke smaakeigenschappen die in de haverkoeken met meer dan 50% haver goed naar voren komen. Daarnaast is haver van nature glutenvrij. Al betekent dit niet dat wij kunnen garanderen dat onze koeken ook geen gluten bevatten. Tijdens transport, teelt, opslag, oogst en verwerking komt de haver namelijk in aanraking met glutenbevattende granen en wordt dus licht besmet. Haver is tevens ontzettend voedzaam omdat het een goede bron is van koolhydraten en vezels. Daarnaast bevat het meer eiwitten en vetten dan de meeste andere granen." De haver die Bill's Natuurbakkerij in de koeken verwerkt is afkomstig uit Finland (meel) en Duitsland (vlokken).

De koekjes zijn zoals we gewend zijn van de andere koeken van Billy's Farm verpakt in een transparante blokbodemzak met clipsluiting. De verpakking bevat 10 koekjes van ieder ongeveer 20 gram.  

Voor meer informatie:
 
Sander Bil
Bill's Natuurbakkerij
Van Leeuwenhoeklaan 6
9207 JE Drachten
0512 532000
06 51438859
info@billysfarm.nl
www.billysfarm.nl

Publicatiedatum: 2-3-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken
1-12-2017 Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling
17-11-2017 Exclusief in BelgiŽ: bio-marsepein van HygiŽna
16-11-2017 Bakkerij Hardeman heet nu 'Gerard & Suus'
10-11-2017 Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis
9-11-2017 Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland
6-11-2017 Nieuw bij Natudis: Ranson Bierbroodmixen
3-11-2017 Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis
12-10-2017 Twee Great Taste Awards voor bio-kaasbiscuits Buiteman
27-9-2017 Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice
25-9-2017 Afbakbroodjes en baguettes nieuw merk Slooow in het schap
21-8-2017 Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst
18-8-2017 Oogst bio-granen bijna afgerond
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
8-8-2017 De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
21-7-2017 TerraSana presenteert kleurrijke vernieuwde broodlijn
5-7-2017 Historische relatie Korenmolen en biobakkerij in ere hersteld
23-6-2017 Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
19-6-2017 Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *