Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Argentijnse bioperen deze week verwacht

Hugo Sanchez teelt biologische appelen en peren voor Nature & More in Argentiniƫ. De vallei van de Rio Negro rivier heeft een goed klimaat gehad voor de teelt van appelen en peren. De combinatie van voldoende bescherming in de vallei, de twee rivieren die door de vallei lopen en de vruchtbare grond maken het gebied tot een van de meest productieve appel- en perengebieden ter wereld. Vooral sinds 1922, toen de spoorweg tussen de vallei en de haven van Buenos Aires gereed kwam, is de productie enorm gegroeid.



De boomgaarden van Patagonian Fruits beslaan 600 hectare en worden afgescheiden door rijen populieren die de wind breken en daarmee de fruitbomen beschermen. De boeren die aangesloten zijn bij Patagonian Fruits zijn veelal familiebedrijven die van generatie op generatie worden doorgegeven. De coƶperatie ondersteunt de boeren met machines en met centrale logistiek. Ook worden de boeren bijgestaan in de teelt door teeltbegeleiders.

De eerste biologische peren (Williams) uit Argentinie worden deze week verwacht. Productmanager Ricardo Montoya voorspelt een mooi seizoen. "Dat optimisme baseer ik op de goede vraag uit de markt in combinatie met de goede kwaliteit en kwantiteit die eraan zit te komen". De peren uit Zuid-Amerika worden per schip vervoerd. Waarom niet voor Europese peren wordt gekozen? "Onafhankelijk onderzoek laat zien dat de CO2-voetafdruk van een Argentijnse peer lager is dan een Europese peer die
maanden in de koeling heeft gelegen", verklaart Ricardo.

Voor meer informatie: www.natureandmore.com
Publicatiedatum: