Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: bodemverbeteraar met energetisch behandeld zeeschelpenzand

Aqua Aurora heeft een nieuwe bodemverbeteraar ontwikkeld gebaseerd op gebroken schelpen met silicium. Het bedrijf is voor het eerst op de Bio-beurs getoond. Het in de Noordzee gewonnen zeeschelpenzand wordt met de AA OB Massa Schelpkalk vitaliser gewassen. Het LEG apparaat vitaliseert het materiaal, waardoor de energie in de bodem versterkt wordt. Het product is op de markt onder de naam 'AA zeeschelpenmix 0-4 Vitaal'. Het ZBW is 23,9. Onderzoek toont aan dat het ook geschikt is als toevoeging voor diervoeders.

Het energetische zeeschelpenzand zorgt voor een stabiele pH in de grond. Micro-organismen kunnen zich daardoor optimaal ontwikkelen. Het bodemleven zorgt zo voor een goede beluchting en waterhuishouding in de grond. De schelpkalk heeft een minerale samenstelling dat voor de juiste voedingsstoffen en spoorelementen zorgt en maakt de bodem rijker.

De calcium heeft een aragoniet structuur en in combinatie met de energie van het LEG apparaat worden voedingsstoffen beter opneembaar (dit in tegenstelling tot landbouwkalk dat uit steenkalk bestaat en een calcietstructuur heeft, waardoor voedingsstoffen niet goed opgenomen worden). De schelpkalk zorgt voor extra CO2 en stikstofbinding vanuit de lucht en levert zo extra voedingsstoffen.

Schelpkalk spoelt 12 keer minder snel uit dan landbouwkalk (Quist Aarhus Denemarken) en waakt voor een stabiele pH en optimale benutting van de kalk.


Keltisch zeezout behandeld met het LEG apparaat (Ecoboerderij De Haan Ingen)

Gebruik

Voor gronden met een lage pH (lager dan 5) adviseert Aqua Aurora een eenmalige gift van 2000 kg per hectare aan te bevelen. Daarna, naar behoefte, bijvoorbeeld 1 keer per 3 jaar een gift van 700-800 kg per hectare. Voor gronden met een normale of hoge pH kan volstaan worden met een gift van 1000 kg per hectare voor het eerste jaar en daarna 1 keer per 3 jaar een gift van 500-600 kg per hectare.

Voor meer informatie:

Henk Pannekoek
Aqua Aurora bv
Woudhuizerweg 82
7325 WL Apeldoorn
06 55767259
h.pannekoek@aqua-aurora.nl
www.aqua-aurora.nl
Publicatiedatum: