Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Rogier Schulte: "Discussie over gangbaar versus bio is gedateerd’"

"Voorkomen dat biologische certificering verdere ontwikkelingen vastzet"

"We moeten een volgende stap zetten in de verduurzaming van de landbouw. In de eerste fase had je de pioniers die de biologische landbouw op de kaart hebben gezet, in de tweede fase is deze sector geprofessionaliseerd met regels en certificering. Maar nu moeten we voorkomen dat diezelfde certificering verdere ontwikkelingen vastzet". Dat zegt Rogier Schulte, hoogleraar Farming systems ecology aan de Wageningen Universiteit. Hij wil meerdere duurzame teeltsystemen combineren.

"Ik zie veel initiatieven die vergelijkbaar zijn met de biologische landbouw, maar die niet binnen de certificering passen en worden buitengesloten. Ik denk bijvoorbeeld aan permacultuur, stadslandbouw, hightech smart farming en zelfs insect farming. Die kunnen allemaal van elkaar leren. Of het ene systeem beter is dan het andere, is wat mij betreft een gedateerd debat. Iedereen mag meedoen met het ontwerp van nieuwe of betere duurzame productiesystemen", vindt Schulte.

Schulte wil meerdere duurzame teeltsystemen combineren en zoekt dan ook de samenwerking met andere Wageningse onderzoeksgroepen. "Ik weet niet alles van koeien en bodems, maar wel hoe die samen komen in het mondiale voedselsysteem."

Voor meer informatie, zie het artikel op Resource.


Publicatiedatum: