Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische sector ziet potentie in Bio Academy

Op de Bio-Beurs is de Bio Academy als organisatie van start gegaan. Met de ondersteuning van founding partners uit de sector maakt de Bio Academy een start om een platform te ontwikkelen waar kennisaanbieders en -zoekers aan elkaar verbonden worden. Van boerencoach tot biologisch cursus- en opleidingsaanbod.



Voorzitter van het bestuur Jan Groen vertelde dat afgelopen jaar een grote groep geïnteresseerden uit de sector de organisatiestructuur en uitgangspunten van de Bio Academy hebben ontwikkeld. De Founding Partners Agrifirm, Agrico-Bioselect, De Groene Weg, DO-IT, Eosta, Green Organics, Nautilus Organic, Reudink en Wessanen geven financiële ondersteuning om te zorgen dat het aanbod op het platform snel vorm kan krijgen en de ondersteunende organisatie kan worden ingericht.

Dit is door verschillende Bio Academy-deelnemers op de Bio-beurs toegelicht:

Jurrien Roossien van DO-IT herkent bij biologische boeren, bedrijven en winkels de behoefte aan een doorlopende educatie. Een slim platform waarop iedereen elkaar kan vinden, sectorbreed en zowel nationaal als internationaal, is hiervoor het perfecte middel.

Christoffel den Herder van Delphy benadrukt dat kennisaanbieders via de Bio Academy meer kenniszoekers kunnen bereiken. Een ander belangrijk voordeel is dat de aanbieders zich ook beter aan elkaar kunnen verbinden als samenwerkingspartners. Hiermee kun je elkaars kennis versterken en zo samen een beter totaalaanbod ontwikkelen.

Leen Janmaat, betrokken bij kennisontwikkeling in de Biologisch-dynamische landbouw, gaat zich via de kwaliteitsgroep binnen de Bio Academy inzetten voor een blijvende kwaliteitsontwikkeling van het kennisaanbod op de Bio Academy. "Het leven lang leren-intervisie”- principe waarmee biologisch-dynamische bedrijven de aandachtspunten in hun bedrijf ontwikkelen, passen we ook toe in de Bio Academy. Jozien Vos voegt hieraan toe dat de Bio Academy iets heel bijzonders in handen heeft. Tot bloei komen lukt niet alleen door kennisontwikkeling, zoals een zaadje niet door de kennis van de boer tot ontkieming komt. Jozien ziet ernaar uit dat de Bio Academy bijdraagt aan een respectvolle kwalitatieve ontwikkeling van landbouw en voeding en de levenskwaliteiten die daar een rol in spelen.

Jan Groen geeft aan dat de Bio Academy ook zal werken vanuit de IFOAM-principes Gezondheid, Ecologie, Billijkheid en Zorg. De Bio Academy staat open voor iedereen die kennis kan aanbieden én voor iedereen die kennis zoekt over biologische landbouw en voeding.

Voor meer informatie: info@bioacademy.nl 
Publicatiedatum: